Haberler

Nvidia en güçlü grafik işlemcisi olan A100’ü tanıttı!

0

Nvidia A100, şirketin yeni çevrimiçi AI sistemi Nvidia DGX A100 ile birlikte Sanal GPU Teknoloji Konferansı’nda duyuruldu. Amerikalı teknoloji şirketi, Nvidia A100 adı verilen yeni çipin selefi Volta GPU’ya kıyasla 20 kat performans artışı sağladığını ve yapay zeka, veri analitiği, bilimsel hesaplama ve bulut grafik iş yükleri için ideal hale getirildiğini ekliyor. Şirket ayrıca EGX Edge AI platform ekosistemini, EGX A100 yakınsamalı hızlandırıcı ve EGX Jetson Xavier NX mikro kenar sunucusu dahil olmak üzere iki yeni ürünle genişleterek performans ve maliyet gereksinimlerine göre daha fazla seçenek sunuyor.

Nvidia en güçlü grafik işlemcisi olan A100’ü tanıttı!

Nvidia, veri merkezini yüksek verimlilik için optimize etmek adına Nvidia A100 ile sadece performansı büyük ölçüde arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda AI eğitimini ve çıkarım ivmesini tek bir mimari içinde birleştiriyor. Şirket A100 Ampere çipinin, Nvidia’nın 54 milyar transistörden yapılmış en büyük GPU’su olduğunu vurguluyor. Her GPU’nun farklı çıkarım görevleri için birkaç örneğe ayrılabildiğini söyleyen Nvidia, NVLink ara bağlantı teknolojisi ile daha büyük AI eğitim iş yükleri için birden fazla A100 GPU kullanılabileceğini belirtiyor.

Nvidia’nın şimdiye kadarki en gelişmiş AI sistemi A100, yeni Nvidia DGX A100 üçüncü nesil entegre AI sisteminde de görücüye çıkacak. Bu sistem, toplamda 320 Gb bellek sağlayan sekiz A100 GPU içeriyor ve bu da onu, dünyanın en gelişmiş AI sistemi haline getiriyor. DGX A100’ün tüm veri merkezinin gücünü ve yeteneklerini tek, esnek bir platformda birleştirerek 5 petaflop’a kadar AI performansı sağlayabildiği söyleniyor. Yetkililer DGX A100 platformunun, A100’ün çok örnekli özelliği sayesinde 56 örneğe ayrılabildiği için birden fazla, daha küçük AI iş yükünü de işleyebileceğini belirtiyor.

A100 GPU ayrıca, Nvidia’nın yeni EGX A100 yakınsamalı hızlandırıcısına da sahip. Yılın ilerleyen aylarında satışa sunulacak olan bu özellik, gerçek zamanlı işleme ve akış verilerinin kenar sensörlerinden korunmasını sağlayacak. Nvidia, EGX Jetson Xavier NX mikro kenarlı sunucu için de şimdiye kadar yapılmış mikroişlemciler için en küçük, en güçlü AI süper bilgisayar olduğunu söylüyor. Güvenlik kameraları gibi birden fazla üst düzey çözünürlük sensöründen veri akışı sağlamak için tasarlanan EGX Jetson Xavier NX, bir Nvidia Xavier sisteminin çip üzerindeki gücünü tek bir kredi kartı boyutundaki modüle sığdırıyor.Nvidia, yeni Ampere mimarisine dayanan yapay zeka eğitimi ve çıkarım için yüksek performanslı yeni grafik işleme birimini sundu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up