Haberler

iOS 13.5 ile Tıbbi Kimlik acil bir aramada otomatik olarak paylaşılabilecek!

0

iOS 13.5 ile Tıbbi Kimlik acil bir aramada otomatik olarak paylaşılabilecek!Apple, şu anda geliştiricilerle test ettiği yeni özelliğin iOS 13.5 ile gelebileceğinin sinyalini verdi. Sağlık uygulamasında yer alan Tıbbi Kimlik’te kaydedilmiş bilgiler, otomatik olarak paylaşabilmek için iOS 13.5 ile telefon veya akıllı saati üzerinden ayarlanabilecek.

iOS 13.5 ile Tıbbi Kimlik acil bir aramada otomatik olarak paylaşılabilecek!

Apple’ın Sağlık uygulamasındaki bir özellik olan Medical ID kişisel olarak kan grubu, mevcut herhangi bir tıbbi durum, acil durum temasları, yiyecek ve tıbbi alerjiler gibi bilgileri içerecek şekilde düzenlenebiliyor. İlk etapta Amerikan halkına sunulması planlanan yeni işlev sayesinde Apple cihazları, 911 acil arama hattı arandığında Gelişmiş Acil Durum Veri hizmetlerini destekleyen bir alanda olup olmadığını belirlemek için kişinin konumundan yararlanıyor. Sistem daha sonra Tıbbi Kimliği güvenli bir şekilde paylaşıyor. Gizlilik konusunda ise Tıbbi Kimliğe dahil etmek istenen tüm bilgiler cihazda şifreleniyor. Buradaki temel fikir, yeni özellik sayesinde kişinin 911 operatörüyle konuşamayabileceği bir durumda da ekiplerin kişiye yardımcı olmasıdır. 

Yeni işlev, esasında bir süredir iOS’ta bulunan başka bir özelliği tamamlıyor. Acil bir durumda iPhone’dan Tıbbi Kimliği gösterebilecek bir ayar, Sağlık uygulaması üzerinden yapılabiliyor. Özellik aktif hale getirildiği zaman iPhone’un kilit ekranının sol alt tarafındaki bir simge, çağrıyı ilk yanıtlayan kişinin telefonun kilidini açmadan Tıbbi Kimlik kartını görmesini sağlıyor. 

Apple son olarak yeni özelliğin Apple Watch Series 4’ler ve Series 5’in düşme algılama teknolojisi ile birlikte çalışacağını da belirtiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up