Haberler

Akıllı saat pazarı 2020’nin ilk çeyreğinde büyüdü

0

Akıllı saat gönderileri, 2020 yılının ilk çeyreğinde yıllık %20 büyüyerek ilk çeyrekte 11,4 milyon adede yükseldi. Apple Watch %55’lik küresel pazar payıyla en üst sırada yer aldı. Samsung 2. sırada konumlanırken Garmin ise üçüncü sıraya yerleşti.

Akıllı saat pazarı 2020’nin ilk çeyreğinde büyüdü

Akıllı saatler, çevrimiçi perakende kanalları üzerinden oldukça iyi satışlar yaparken bir yandan da birçok tüketici, COVID-19 tecridi sırasında sağlıklarını ve kondisyonlarını izlemek için akıllı saatler kullanmaya yöneldi. Bu tüketici davranışı sonucuna göre, 2020 yılının ilk çeyreğinde 7,6 milyon Apple Watch sevk edildi. Geçen yılın aynı döneminde gönderilen 6,2 milyona adede göre %23 artış gösteren Apple Watch’un pazar payı %54’ten %55’e yükseldi.

Samsung, geçtiğimiz yıl 1.7 milyona kıyasla 1.9 milyon akıllı saat gönderisi yaptı ve pazar payı %15’ten %14’e düştü. Analistlere göre Samsung’un akıllı saat büyümesinde Güney Kore’deki COVID-19 tecridi ve Garmin gibi rakiplerin yeni rekabeti nedeniyle yavaşladı.

Garmin iki yıl içinde ilk üçüncülüğünü alarak ilk çeyrekte 1,1 milyon akıllı kol saati nakletti. Bu, OLED renkli dokunmatik ekranlı Venu gibi yeni modeller sayesinde Garmin’in küresel akıllı saat pazarındaki payını %7’den %8’e çıkardı.

Uzmanlar pandemi nedeniyle küresel akıllı saat gönderilerinin 2020’nin ikinci çeyreğinde yavaşlamasını bekliyor ancak mağazalar yeniden açıldıkça ve tüketiciler, sağlıklarını izlemelerine yardımcı olmak için akıllı saatlere yöneldikçe yılın ikinci yarısında da artış olabileceğini öngörüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up