Haberler

Apple, Magic Keyboard ile yeni 13 inç MacBook Pro’yu piyasaya sürdü

0

Yeni MacBook Pro aşırı gürültü, toz birikmesi ve arızalı tuşlar gibi sorunlardan kaynaklanan eleştirilere son vererek kelebek klavyenin yerini Magic Keyboard’a bıraktı. Güncelleme, görünüm açısından pek değişmese de Apple, yeni makinelerindeki depolamayı iki katına çıkardı, işlemcileri, belleği, grafik performansını artırdı ve pil ömrünü uzattı.

Apple, Magic Keyboard ile yeni 13 inç MacBook Pro’yu piyasaya sürdü

Güncellenmiş 13 inç MacBook Pro, ilk olarak 16 inç MacBook Pro’da tanıtılan ve Mart ayında MacBook Air’e eklenen yeni Magic Keyboard’a sahiptir. Touch Bar ve Touch ID ise 1 mm tuş hareketiyle yeniden tasarlanmış makas mekanizmasına sahip yeni klavyenin üstünde kalıyor. Klavye ayrıca Apple kullanıcılarının yaygın olarak talep ettiği iki özellik olan ok tuşları için ters çevrilmiş bir “T” düzenlemesi ve fiziksel bir Esc anahtarı da içeriyor.

Depolama konusunda yeni dizüstü bilgisayarın standart depolama alanı 256 GB’den başlayarak maksimum 1 TB’a kadar çıkıyor, 4 TB’a kadar da SSD sunuluyor. 13 inç MacBook Pro’da ayrıca 4.1 GHz’e kadar Turbo Boost hızlarına sahip 10. nesil dört çekirdekli Intel Core işlemciler de bulunuyor. 

Teknoloji devi, 13 inç MacBook Pro’nun önceki modeline kıyasla 2,8 kata kadar daha hızlı performans gösterdiğini söylüyor. Entegre Intel Iris Plus Graphics, önceki nesil 13 inç MacBook Pro’ya göre %80’e kadar daha hızlı performans sunarken, kullanıcıların Pro Display XDR’ye tam 6K çözünürlükte bağlanmalarını sağlıyor.

Yeni MacBook Pro şimdi dört ayrı USB-C bağlantı noktası ve makinenin her iki yanında iki adet AUX kulaklık jakı sunuyor. Cihazın ağırlığı ise ekranı 4 milyon pikselden fazla, 500 nit parlaklık ve P3 geniş renk gamı ​​desteği ile 1.4 kg.

Teknoloji devinin duyurusuna göre yeni 13 inç MacBook Pro’nun satış fiyatı genel olarak 2,349 dolar ve öğrenciler için 2,169 dolar olarak belirlendi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up