HaberlerSİBER GÜVENLİK

Kaspersky, yeni aracıyla güvenlik boşluklarını gideriyor

0

Şirket, çözümün yeni versiyonunun işletmelere gölge BT üzerinden daha fazla görünürlük sağladığını söylüyor.

Kaspersky, yeni aracıyla güvenlik boşluklarını gideriyor

Yeni bulut keşfi özelliğiyle BT yöneticileri güvenli olmayan potansiyel uygulamaların ve sitelerin çalışanlar tarafından yetkisiz kullanımını kontrol ederek kurumsal güvenlik politikalarına uyumu koruyabiliyor. Siber güvenlik şirketi, bulut hizmetleri üzerindeki bu kontrolün, kuruluşların kurumsal verilerin bir ihlale maruz kalma riskini en aza indirmesine yardımcı olduğunu söylüyor.

SaaS kullanımı, işletmelerin ve çalışanların ofiste çalışmasalar bile uzaktan çalışmalarına ve izlemeye devam etmelerine yardımcı oluyor. Ancak yetkili kurumsal hizmetler ile birlikte çalışanlar, kendi inisiyatifleriyle diğer uygulamaları kullanmayı seçebilir veya sadece gölge BT olarak bilinen kurumsal ve kişisel alışkanlıkları karıştırabilir.

Uzaktan çalışanlar BT departmanlarının onayı olmadan iyi niyetlerle bu uygulamaları kullansalar bile yine de potansiyel olarak kurumsal verilerin tehlikeye girmesine ve hatta kötü amaçlı yazılım bulaşmasına neden olabilir.

Kaspersky’nin güncellenmiş çözümü artık BT yöneticilerinin kurumsal BT konusunda daha fazla şeffaflık sağlamalarına ve kuruluşlarında yalnızca güvenilir bulut hizmetlerinin kullanılmasını sağlamalarına yardımcı olabilir.

Bulut bulma özelliği, kurumsal güvenlik politikalarını karşılayan yetkili bulut hizmetlerinin listesini oluşturmalarına ve bu listeye uymalarını sağlamalarına olanak tanır. Kullanılan hizmet kategorileri ve özel uygulamalar hakkındaki veriler, yöneticinin farklı kullanıcı profilleri için bunlara erişimi ayarlayabildiği ve çalışma ihtiyaçlarına göre ayrıcalıklar ayarlayabileceği bir gösterge tablosunda görülebilir.

Kuruluşların bulut e-posta gelen kutularını ve işbirliği araçlarını güvende tutmalarına yardımcı olmak için Kaspersky Endpoint Security Cloud artık Kaspersky Security for Microsoft Office 365’yi de içeriyor. Kaspersky Security for Microsoft Office 365; Exchange Online, OneDrive, SharePoint Online dahil tüm Microsoft Office 365 uygulamalarını korur ve Microsoft Teams aracılığıyla güvenli dosya paylaşımı sağlar.

Şirkete göre e-posta tehditlerine karşı koruma; kimlik avı e-postalarını saptamak için 1000’den fazla ölçütün yanı sıra kötü amaçlı URL veritabanı, kimlik sahtekarlığı ve ticari e-posta güvenliğinin önlenmesini kullanan nöral ağ tabanlı kimlik avı önleme altyapısı aracılığıyla etkinleştirilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up