Haberler

GlobalData: COVID-19 gerçek zamanlı ödeme ihtiyacını öne çıkardı

0

Araştırma şirketi GlobalData tarafından yayınlanan bir raporda, önümüzdeki beş yıl içinde yarım trilyondan fazla gerçek zamanlı ödeme işleminin gerçekleştirileceği açıklandı.

GlobalData: COVID-19 gerçek zamanlı ödeme ihtiyacını öne çıkardı

Paywave ve çevrimiçi dijital ödemeler gibi temassız yöntemler ve diğer ödeme türleri de, nakit kullanımı kısıtlanan milyonlarca insanın cesareti kırıldığı için küresel olarak büyük artışlar gördü.

Bu kapsamda araştırmalar yapan GlobalData, virüs yayılırken insanlara getirilen kısıtlamaların, tüketicilerin küresel Anında Ödeme (IP) pazarını güçlendirmesi gereken dijital ödeme hizmetlerini kullanma alışkanlıklarına gireceğinden, ileride tüketici davranışlarını da şekillendireceğini söylüyor.

GlobalData baş analisti gerçek zamanlı ödeme sistemlerinin COVID-19’un yol açtığı aksaklıklara yardımcı olabileceğini dile getiriyor. Bir kişiye para gönderme ve hemen kullanmalarını sağlama yeteneğine dikkat çeken baş analist, bunun ailelerin ve toplulukların mevcut zorluklarla birbirlerine destek olmaları adına güçlü bir araç sunduğunu belirtiyor. Analist, uzun vadede kullanıcı tabanları oluşturulduktan sonra, bu sistemlerin aynı zamanda P2P ve tüketiciden işletmeye geçiş hızlarını ve verimliliklerini artırabileceklerini söylüyor.

Merkezi olarak yönlendirilen ödeme piyasası girişimleri, IP benimsenmesi için önemli bir faktördür ve bu da IP’yi piyasadaki bankalar ve şirketler için stratejik bir zorunluluk haline getirmektedir. Gerçek zamanlı ödeme adaptasyonu, nihai hedeflere bağlı olarak daha iyi finansal kapsam, sınır ötesi ticaret veya nakitsiz bir ekonomiye geçişi hızlandırma konusunda ülkelere göre değişecektir. GlobalData da yaygın olarak nakit kullanımında isteksizlik ve pandemi sırasında temassız ödeme tercihinin benimsenmeyi hızlandıracağını söylüyor.

Rapor ayrıca, analiz edilen 30 küresel pazardaki ödeme hacminde 2019’dan 2024’e kadar yıllık %23,4’lük bir büyüme oranı öngörüyor. Rapora göre Hindistan, önümüzdeki beş yıl içinde gerçek zamanlı ödemelerde dünyaya liderlik etmeye hazırlanıyor ve işlem hacimlerinde 2019’da 15,3 milyardan 2024’te 52,8 milyara çıkacağı tahmin ediliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up