Haberler

Gartner’a göre küresel yarı iletken geliri 2020’de düşecek

0

Araştırma şirketi Gartner daha önce yarı iletken endüstrisinin bu yıl %12.5 civarında büyüyeceğini tahmin ediyordu ancak şimdi pazarın %0.9’luk bir düşüş göstereceğini ve 11.6 puanlık bir yüzde değişimini temsil ettiğini söylüyor.

Gartner’a göre küresel yarı iletken geliri 2020’de düşecek

Gartner’a göre COVID-19’un dünya çapında yaygınlaşmasının ve hükümetler tarafından alınan önlemlerin, yarı iletken pazarındaki talep üzerinde ciddi bir etkisi olacak. Tahminlerinde revize yapan araştırma şirketi, yarı iletken pazarındaki toplam gelirin 2020’de, gerçek tahmininden 55 milyar dolar düşerek 415.4 milyar dolara gerileyeceğini öngörüyor.

Bununla birlikte Gartner’ın sektörün bellek ürünleri segmentinin bu yıl %13,9 büyüyeceği ve pazarın sürekliliğine yardımcı olacağı gibi bazı iyi tahminleri de var. Hem flash bellek hem de NAND ürünlerini içeren segmentin, önceki yıl talebin artmasına yardımcı olan kalıcı tedarik problemleri sonrasında büyümesi muhtemel görünüyor. NAND belleklerinin özellikle güçlü olması bekleniyor ve bu belleklerde Gartner, 2020’de %40 büyüme öngörüyor.

Gartner’ın tahminine göre bellek ürünleri 2020’de yarı iletken endüstrisinin toplam gelirinin %30’unu oluşturacak ve 124,7 milyar doları aşacak. Bellek dışı yarı iletken ürünlerden elde edilen gelirin, bu yıl bir önceki yıla göre %6.1 düşüşle 290.6 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Gartner, son segment DRAM gelirinin ise %2,4 civarında azaldığını belirtiyor.

Uzmanlar bellek dışı yarı iletken pazarlarında akıllı telefon, otomobil ve tüketici elektroniği üretiminde önemli bir düşüş yaşanacağını ve genel olarak pazarın çok fazla etkileneceğini düşünüyor. Buna karşılık hiper ölçekli veri merkezi ve iletişim altyapısı sektörlerinin, artan uzaktan çalışma ve çevrimiçi erişimi desteklemek için gereken sürekli stratejik yatırımlarla daha dirençli olacağı tahmin ediliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up