Haberlermanset

BMW, otomotiv parçalarını PartChain ile izliyor

0

BMW, otomobil üretiminde kullanılan bileşenlerin ve hammaddelerin şeffaflığını ve izlenebilirliğini sağlamak için dağıtılmış defter blok zinciri teknolojisini kullanmayı planlıyor.

BMW, otomotiv parçalarını PartChain ile izliyor

BMW, tüm parçaları bağlamak için blockchain teknolojisini kullanarak ayrı bir manuel izleme sistemine ihtiyaç duymadan tüm tedarik zinciri boyunca kesintisiz izlenebilirlik sağlamak için PartChain projesini başlattı.

Alman otomotiv üreticisine göre otomotiv tedarik zincirleri, farklı teslimat aşamalarında çok sayıda oyuncuyu içeren oldukça karmaşık ekosistemlerdir. Bir otomotiv tedarik zincirindeki tüm duraklar hammaddelerin mevcudiyeti, belirli fabrikalardan belirli bileşenlerin temini ve farklı bölgelerdeki otomobil talebi de dahil olmak üzere endüstrinin çeşitli bölümlerinin ihtiyaçlarına göre hızla değişebilir.

Blockchain teknolojisinin tedarik zinciri yönetimi için son derece yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Blockchain ağları, birçok farklı düğüm arasında bir işlem defteri dağıtarak çalışır, bu düğümler her şirket tarafından da bir tedarik zinciri boyunca çalıştırılabilir. Blockchain teknolojisini kullanarak bir hammadde veya bileşen her hareket ettiğinde, işlemden geçtiğinde veya bir depoda bırakıldığında değişikliği temsil eden bir işlem deftere eklenir. Kriptografi ve paylaşılan defter kullanarak blok zincirleri aynı zamanda, denetimler için sadece ilgili bilgileri ortaya çıkarırken önemli verileri gizli tutabilen güvenli, kurcalamaya karşı dayanıklı bir veri platformu da sağlar.

Özetle bir maden, arıtma ve kalıp döküm tesisinden bitmiş ürünün montajına ve bir parçanın otomobile eklenmesi için ham cevheri izlemeye kadar blockchain kullanmak mümkündür. Bu izlenebilirlik seviyesiyle tek bir parçanın tedarik hattındaki yolculuğu, manuel evrak işlerine gerek kalmadan otomatik olarak uçtan uca izlenebilir.

PartChain’in 2019 pilotu parça izlemeye odaklandı ancak uzun vadede BMW da projeyi madenden izabe tesisine kadar kritik hammaddelerin tam izlenebilirliğini sağlamak için kullanmayı planlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up