Haberler

AWS, korona virüs araştırmalarını desteklemek için 20 milyon dolarlık teşhis programı başlattı

0

Amazon Web Services, korona virüsü teşhis etmenin yeni ve daha iyi yolları üzerinde çalışan kuruluşları desteklemek için 20 milyon dolarlık bir program açıkladı.

AWS, korona virüs araştırmalarını desteklemek için teşhis programı başlattı

Halen kullanılmakta olan COVID-19 test yöntemleri, bir hastanın pozitif olup olmadığını görmek için bir gün veya daha fazla beklemeyi gerektirebilir. Yeni program kapsamında AWS, testi hızlandırmak için aynı gün teşhis çözümleri üzerinde çalışan akredite araştırma kurumlarını ve özel firmaları destekleyecek. AWS, katılımcılara iş yükleri için bulut altyapısı kredileri ve teknik destek şeklinde yardım sağlayacak.

AWS programı, bulaşıcı hastalık teşhisi alanında önde gelen bilim insanları, küresel sağlık politikası uzmanları ve düşünce liderlerinden oluşan bir dış teknik danışma grubunun yardımıyla yönetecek. Katılımcı tarafında ise şimdiye kadar 35 araştırma kurumu, girişim şirketi ve diğer firmalar katkıda bulunmak için kayıt oldular.

AWS, programın amacının sadece korona virüs araştırmalarını artırmak değil, aynı zamanda kuruluşlar arasında daha fazla işbirliğini teşvik etmek olduğunu belirtiyor. Buna ek olarak, AWS ana odak noktası olsa da COVID-19’un yanı sıra diğer bulaşıcı hastalıklara odaklanan projeleri de destekleyecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up