Haberler

5G cep telefonlarıyla global cihaz gönderileri hızlanıyor

0

Gartner’ın en son cihaz tahmininde bahsi geçen cihazlar PC’leri, tabletleri ve cep telefonlarını içeriyor ve Gartner sevkiyatlarına göre bu rakam 2020’de toplam 2.16 milyar adet olacak. 

5G cep telefonlarıyla global cihaz gönderileri hızlanıyor

Gartner araştırma direktörü Ranjit Atwal, 2020’nin pazar iyileşmesine tanık olacağını ve 5G telefonların artan kullanılabilirliğinin cep telefonu değiştirmelerini artıracağını ve bunun da küresel cihaz gönderilerinin 2020’de büyümeye neden olacağını belirtiyor.

Gartner, dünya çapında cep telefonu pazarının 2020’de %1,7 büyümeye devam ettiğini belirtiyor. Akıllı telefon sevkiyatları 2019 yılında zayıfladı ve yıllık %2 düşüş kaydetti ancak özellikle Çin ve Asya/Pasifik’teki gelişmekte olan pazarlarda 2020’de büyüme bekleniyor.

Gartner, 5G modellerinin 2020’de cep telefonu gönderilerinin %12’sini oluşturacağını ve 2022’ye kadar %43’e ulaşacağını tahmin ediyor.

Ranjit Atwal, “Gartner, 2020’den itibaren fiyatlar düştükçe, 5G hizmet kapsamı arttıkça ve kullanıcıların 5G telefonlarla daha iyi deneyimleri olduğu için 5G telefonun benimsenmesinde bir artış bekliyor.” şeklinde değerlendiriyor.

5G telefonun benimsenmesi artarken, PC gönderileri ise düşmeye devam ediyor. Gartner’a göre PC gönderilerinin 2020 ve sonrasında azalması bekleniyor.

Gartner, 2020’ye kadar bu pazarın Windows 10’a geçişin sona ermesinden etkileneceğini belirtiyor. Araştırma şirketine göre profesyonel PC pazarındaki üç yıllık büyümenin ardından değiştirme seviyeleri düşecek.

Analistler PC pazarının geleceğini tahmin edilemez olduğunu çünkü Windows 11’im olmayacağına dikkat çekiyor. Analistlere göre Windows 10 düzenli güncellemelerle sistematik olarak yükseltileceği için tüm Windows işletim sistemi yükseltmesinin sürdüğü PC donanım yükseltme döngülerindeki zirvelerin sona ereceğini iddia ediyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up