Haberler

Huawei ve diğer Çinli mobil devler ortak platform geliştiriyor

0

Reuters, projede yer alan şirketlerin Huawei Technologies Co.Ltd, Xiaomi Corp., Vivo Communication Technology Co. ve Guangdong OPPO Mobile Telecommunications Corp.Ltd olduğunu bildirdi.

Huawei ve diğer Çinli mobil devler bir ortak platform geliştiriyor

Dört şirketin geliştirdiği platformun, Google Play ile aynı anlamda bir pazar yeri olmadığı bildiriliyor. Aksine, geliştiricilerin uygulamalarını tüm katılan telefon üreticilerinin mevcut uygulama mağazalarına bir kerede yüklemelerine olanak tanıyacak bir uygulama dağıtım kanalı olarak tanımlanıyor.

İsimsiz kaynaklar şirketlerin Çin dışındaki uluslararası pazarlarda rekabet etme planları olan girişimi, GDSA(the Global Developer Service Alliance) olarak adlandırdıklarını söyledi. Reuters tarafından keşfedilen bir prototip web sitesi GDSA’nın Hindistan, Endonezya ve Rusya da dahil olmak üzere dokuz bölgeye odaklanacağını belirtti. 

Grubun odak noktası muhtemelen dört destekçisinin yerleşik bir varlığa sahip olduğu pazarlarla örtüşecek: Huawei ve Xiaomi Avrupa’nın en popüler telefon markalarından ikisi iken, Vivo ve Oppo’nun Güneydoğu Asya’da liderlik pozisyonları var.

Uygulama mağazalarının kazançlı bir iş olduğunu söylemek mümkün. Pazar istihbarat şirketi SensorTower, tüketicilerin geçen yıl Google Play’de 8.8 milyar dolar ve Apple Inc.’ın App Store’da 54 milyar dolar harcadığını tahmin ediyor. Her iki şirket de alımlardan yüzde 30 komisyon alıyor.

Reuters ile konuşan analistler Huawei, Xiaomi, Vivo ve Oppo’nun, teorik olarak daha düşük satın alma komisyonları içerebilen geliştiricilere “daha ​​iyi parasal teşvikler” sağlayarak kendilerini diğerlerinden ayırmaya çalışabileceğini söyledi. 

Dört akıllı cihazı üreticisi de telefonlarını arama devinin Android işletim sistemiyle gönderiyor. Ancak ABD ticaret kısıtlamalarının bir sonucu olarak geçen yıl yeni Android sürümlerine erişimi kaybeden Huawei, Harmony OS olarak adlandırılan alternatif bir mobil platform üzerinde çalışıyor. Harmony OS açık kaynak kodludur ve Çin’de halihazırda TV gibi bazı akıllı telefon olmayan cihazları ile gönderiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up