Haberler

Depolama dizisi pazarından çıkan Western Digital, ActiveScale birimini Quantum’a satıyor

0

Sektörün ana disk ve flash sürücü tedarikçilerinden biri olan Western Digital, birkaç yıl önce veri merkezleri için iki depolama dizisi ekleyerek değer zincirini yukarı taşımaya çalıştı. Biri ActiveScale serisi diğeri ise Western Digital’in 2017 yılında Tegile System’i satın alarak elde ettiği bir ürün ailesi olan IntelliFlash’dı.

Depolama dizisi pazarından çıkan Western Digital, ActiveScale birimini Quantum’a satıyor

Şirketin küçülen depolama dizisi pazarına olan tutkusu önemli ölçüde azalınca Eylül ayında IntelliFlash’ı DataDirect Networks’e satan Western Digital, şu anda Quantum ile yeni ilan edilen anlaşmanın sonucu olarak da ActiveScale için alıcı aramaya başlamıştı.

ActiveScale serisi, büyük miktarda yapılandırılmamış verileri ucuz bir şekilde depolamak için tasarlanmış iki disk tabanlı depolama dizisinden oluşuyor. Bu ikisinin daha güçlü sistemi olan X100 ise 74 petabayt değerinde bilgi tutabiliyor.

ActiveScale, yapılandırılmamış verilerin güvenliğini sağlamak için Kaliforniya merkezli bir depolama sistemleri üreticisi olan Quantum için mantıklı bir seçimdir çünkü şirketin sistemleri öncelikle tıbbi görüntüler ve film stüdyosu, video arşivleri gibi medya dosyalarını depolamak için kullanılıyor. Quantum, ActiveScale hattını, bir şirketin birincil depolama sistemlerinde depolanacak kadar yüksek önceliğe sahip olmayan ancak yavaş bant tabanlı bir arşive geçmek için çok sık kullanılan verileri tutmak için bir arşivleme çözümü olarak müşterilere sunmayı planlıyor.

ActiveScale ve IntelliFlash satışları, Western Digital’in temel depolama sürücüsü işi için kaynakları serbest bırakmasını sağlayacaktır. Şirketin başkanı Mike Cordano geçen yıl şöyle konuşmuştu: “Veri Merkezi Sistemleri kaynaklarımızı Depolama Platformları işimize odaklayarak, Western Digital portföyünün önemli fırsatları yakalamak ve uzun vadeli değer yaratma yönünde daha iyi konumlandırılacağından eminiz.”

Bu fırsatlar arasında şirketin NVMe katı hal sürücüleri için artan talep yer alıyor. Öyle ki Western Digital’in NVMe satışları, geçtiğimiz çeyrekte yüzde 50’den fazla artış gösterdi. 

Quantum’a gelecek olursak CEO Jamie Lerner, şirketin ActiveScale’den sonra daha fazla satın alma olasılığına bakacağını söyledi. Lerner, “Quantum bir büyüme yoluna döndüğünde, teknoloji portföyümüzü destekleyen stratejik kazanımları değerlendireceğiz.” dedi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up