Haberler

Oracle, bulut ayak izini 5 yeni bölge ile genişletiyor

0

Cidde’de bulunan yeni bölge, Oracle’ı Suudi Arabistan’da veri merkezleri sunan ilk genel bulut altyapı şirketi haline getirdi. Diğer yeni bölgeler ise Melbourne, Osaka, Montreal ve Amsterdam’da açıldı. Yenileri de eklendikten sonra Oracle, faaliyet gösterdiği her ülke için en az iki bulut bölgesine sahip olmayı umduğunu söyledi. Şirket bu yıl Suudi Arabistan’da ikinci bir bölge ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde iki bölge daha açmayı planlıyor.

Oracle’ın 21 bölgede mevcut olan Gen2 Cloud hizmeti yıl sonuna kadar 36’ya çıkacak

Oracle’ın temel fikri, müşterilerine olağanüstü durum kurtarma amacıyla daha fazla yedeklilik sunmak ve veri ikamet gereksinimlerini karşılamalarına yardımcı olmak. Bu da müşterilerin kritik iş yüklerini buluta taşıma konusunda daha fazla güven vermeyi beraberinde getiriyor.

Reuters’e konuşan Oracle’ın bulut birimindeki mühendislik genel müdür yardımcısı Clay Magouyrk, şirketin mümkün olduğu kadar çok bulut bölgesi sunmasının önemli olduğunu söyledi çünkü birçok işletme, oluşturulduğu ülkede veri tutmaya zorlanıyor.

Her ülkede iki bölge faaliyetine vurgu yapan Oracle, buluttaki yeni nesil uygulamaları için işletmelerin yüksek kullanılabilirlik ihtiyaçlarını ele alıyor. Bununla birlikte şirket, ileriye dönük olarak ülke sayısı ve en son teknoloji platformlarına sahip olmak için yüksek kullanılabilirlik ihtiyaçları hakkında, gereken hızı sağlayan veri merkezleri sayısının daha fazla olacağını belirtiyor.

Bulut bölgeleri oluşturmak, Oracle’ın bulut stratejisinin tamamı ve son noktası değil. Bir blog yazısında Oracle Ürün Yönetimi Direktörü Andrew Reichman, şirketin Oracle ile Azure bulutu arasında “benzersiz çok kanallı ara bağlantı” sunmak için Microsoft ile ortaklık yapıldığını söyledi. Ortaklık, Oracle’ın çok kanallı stratejileri benimseyen daha fazla işletme ile ilerlemesine yardımcı olabilmesi bakımından önemlidir.

Reichman, “Şu anda Doğu Amerika Birleşik Devletleri, Londra ve Toronto’daki Oracle ve Microsoft bulut bölgeleri arasında önceden yapılandırılmış, yüksek bant genişliğine sahip, düşük gecikmeli bağlantılar sunuyoruz ve yakında hayata geçirilmesi bekleniyor.” dedi.

Oracle’ın genel bulut liderlerini geniş bir farkla takip etmesine rağmen, hâlihazırda Oracle’ın veritabanı ve iş yazılımlarını, özellikle birden çok bulutta ve kendi veri merkezlerinde zaten kullanan şirketlere daha iyi bir alternatif sunmaya çalışıyor.

Şirket şimdi altyapı, veritabanı ve iş uygulamalarının birlikte daha iyi çalışmasını sağlamaya odaklandı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up