Haberler

GrainChain, tarımsal blockchain altyapısı için 8,2 milyon dolar fon sağladı

0

Yenilikçi blok zinciri platformunu kullanan GrainChain, çiftçilere, distribütörlere, marketlere ve diğer tarımsal işletmelere daha hızlı ödeme ve çiftlikler ile alıcılar arasında ticarete konu olan metaların anında kullanılabilirliği için çözümler sunuyor.

GrainChain, tarımsal blockchain altyapısı için 8,2 milyon dolar fon sağladı

Blockchain teknolojisi, verilerin tahrif edilmediğini kanıtlamak için şifreleme karmaları kullanılarak üçüncü taraflarca kontrol edilebilen dağıtılmış bir deftere yapılan her işlemi kaydederek operasyonel şeffaflık yaratıyor. Aynı zamanda hassas dahili veriler, veri üreticilerinin kontrolünde kalıyor ve kriptografik anahtarlarla korunuyor yani özel bilgilerin güvende olduğu anlamına geliyor.

Blockchain’i kullanarak çiftçiler yiyecek kasalarını ve paletlerini tüm yaşam döngüsü boyunca blockchain tarafından izlenebilen metalara dönüştürebiliyor. Aynı blok zinciri ayrıca bu malların parasal değerini temsil eden jetonlar için alınıp satılmasını sağlıyor. Sonuç olarak çiftçiler yiyecek kasaları kaydedebiliyor ve alıcılar bu emtiaları blockchain kullanarak satın alabiliyor. Tüm yol boyunca çiftçiler ve alıcılar, tedarik zincirinden çiftlikten depolamaya kadar her bir sandığı market rafına veya restoran dolabına kadar takip edebiliyor.

GrainChain kurucu ortağı ve CEO’su Luis Macias, söz konusu fonun şirketi daha ​​fazla ülkede pazar taleplerini karşılamak için ürün geliştirmeye ve genişlemeye devam etmesine izin vereceğini söyledi. Macias, şirketinin üreticilere şeffaf ve adil hale getirmek için blockchain teknolojisini kullanarak küresel bir tarım pazarı oluşturmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Bu, tüm tarımsal tedarik zinciri boyunca gıda güvenliğini sağlamak için blockchain teknolojisini kullanarak çok sayıda gıda türünü kaydeden ve izleyen IBM Food Trust ağının arkasındaki öncüldür.

Platformun erken erişim lansmanından bu yana GrainChain’e 1.439 aktif katılımcı katıldı, 84.410’dan fazla işlemi tamamladı ve 5.2 milyar poundun üzerinde emtia işledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up