Haberler

XRHealth, koronavirüs hastalarına VR telehealth hizmetleri sunuyor

0

Sanal gerçeklik telehealth şirketi XRHealth, korona virüse maruz kalmış, hastanede karantinaya alınan bazı hastalara VR hizmetleri sunduğunu ve İsrail’in Sheba Tıp Merkezi ile birlikte çalıştığını duyurdu.

XRHealth, koronavirüs hastalarına VR telehealth hizmetleri sunuyor

Karantina, tanım gereği izole ve yalnız ilerleyen bir süreçtir. Kısa süreli karantina bile etkisi dramatik psikolojik sağlık etkilerine neden olabilir ve bu da bir kişinin hastalıklarla mücadele yeteneğini azaltır. XRHealth, karantinadan kaynaklanan bazı izolasyonları hafifletmeye ve tıp uzmanları ile hastaların daha doğal bir şekilde etkileşime girmesini sağlamak için VR yeteneğinin olumlu sonuçlara yardımcı olacağına inanıyor.

Ortaklık, tıp merkezinin hastalara XRHealth’in genişletilmiş gerçeklik teknolojisi platformu ve veri analizi yetenekleri ile donatılmış VR kulaklıkları sunmasını sağlayacak. Platform ayrıca, hastaların pastoral yerlere sanal turlar yapmasına izin verecek uygulamaları da içerecek.

VR teknolojisini kullanmak, bir hastane yatağını Niagara Şelaleleri’ne dökülen su kütlesine, bir sinema salonuna veya Ay’da dururken Dünya’nın izlenebildiği bir görüntü haline dönüştürebilir. Ayrıca kulaklıklar da karantinaya girmeden doktorlar ve izole hastalar arasında insan etkileşimi de sağlayabilir. 3D avatarları kullanarak doktorlar, pleksiglas kapılardan veya vücut kaplayan biyolojik tehlike elbiseleri giyerken onlarla konuşmaktan daha sosyal ve daha insani bir şekilde hastalarla sohbet edebilirler.

XRHealth’in VR telehealth platformu, doktorların hastaların nörolojik ve sosyal sağlığını izlemek için kullanabileceği veri toplama ve analitik araçlar da sağlıyor. Araçlar şu anda karantinadaki hastalara yardımcı olmak için konuşlandırılsa da, ayakta bakım ve izlemeye devam etmek için eve gönderilebiliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up