Haberler

Microsoft, kuruluşlar için Windows 10’da Cortana’yı yeniden yapılandırıyor

0

Microsoft, ses asistanının tüketici odaklı özelliklerini kurumlara yönelik e-posta, takvim ve üretkenlik yetenekleriyle değiştirecek olan Cortana için büyük bir güncelleme yapmayı planladığını duyurdu.

Microsoft, kuruluşlar için Windows 10’da Cortana’yı yeniden yapılandırıyor

Yeni Cortana bu baharda Windows 10’a gelecek. Şu anda Windows 10 görev çubuğuna entegre edilen asistan, soruları yazmak için bir sohbet arayüzü sağlayacak bağımsız bir uygulamaya dönüştürülüyor. Kullanıcılar ayrıca daha önce olduğu gibi sesli komutlarla Cortana ile etkileşim kurma seçeneğine sahip olacaklar.

Güncellemedeki en önemli özelliklerden biri, yeni Cortana’nın yaklaşan toplantılar ve kalan işler hakkında bilgi vermesini sağlayan bir takvim entegrasyonudur. Asistan ayrıca bir kullanıcının gelen kutusundan e-postaları alma, yeni mesaj gönderme, kişi bulma, dosya alma ve notları Microsoft To Do uygulamasında yazma becerisi kazanıyor.

Microsoft, Cortana’nın yalnızca kendi hizmetleriyle çalışıp çalışmayacağını veya G Suite gibi rakip üretkenlik paketlerini destekleyip desteklemeyeceğini belirtmedi. Ancak Cortana Kurumsal Başkan Yardımcısı Andrew Shuman, hizmete erişmenin bir Microsoft work veya school hesabıyla oturum açılmasını gerektireceğini, yaptığı bir duyuruda açıkladı. Bu, şirketin asistanı esas olarak Office 365 kullanıcıları göz önünde bulundurarak yeniden tasarladığını gösteriyor.

Yeni özellikler, güncellemenin bir parçası olarak kullanımdan kaldırılacak olan mevcut, tüketici odaklı özelliklerin yerine geçecek.

Shuman kaleme aldığı bir yazıda, “Müzik, bağlı ev ve üçüncü taraf becerileri gibi bazı tüketici becerileri artık Windows 10’daki güncellenmiş Cortana deneyiminde mevcut olmayacak.” diye yazdı. Shuman ayrıca Nisan ayının sonunda Android’te bulunan Microsoft Launcher’daki Cortana hizmetlerini de kapatacaklarını ekledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up