Haberler

116 milyon dolar ile desteklenen Skylo, IoT cihazları için uydu internet ağıyla sahneye çıkıyor

0

Bu yıl kuruluşlarda kullanımı beklenen 5,8 milyar “nesnelerin interneti” cihazlarının hepsi web’e bağlanmak için bir yol gerektirecek. San Mateo, Kaliforniya merkezli Skylo Technologies, jeostatik uydular ve sekizxsekiz inçlik bir elektronik kutu içeren bu ihtiyaca yönelik iddialı bir plana sahip. Girişim, gizli modda başlatıldıktan sonra yatırımcılardan 116 milyon dolar topladı. Skylo’nun destekçileri arasında SoftBank Group, DCM Ventures, Moore Strategic Ventures ve Innovation Endeavors’ten eski Alphabet’in Yönetim Kurulu Başkanı Eric Schmidt bulunuyor.

116 milyon dolar ile desteklenen Skylo, IoT cihazları için uydu internet ağıyla sahneye çıkıyor

Skylo’nun bağlı cihazlara web erişimi sağlama teklifi, mevcut iletişim uydularından jeostatik yörüngeden yararlanıyor. Bu irtifada uzay aracı daha yüksek uçuyor ve SpaceX’in halihazırda konuşlandırıldığı yeni uzay tabanlı internet sistemlerinden daha büyük.Mevcut donanımı kullanmayı tercih eden Skylo, IoT cihazları için rakiplerinden yüzde 95’e kadar daha düşük bir maliyetle bağlantı sağlayabileceğini iddia ediyor. Ayrıca Skylo’nun ağı, daha az bant genişliği gerektiren ve güç kullanan LTE standardının bir çeşidi olan NB-IoT’ye dayanan ilk uydu iletişim ağıdır.

Skylo, “verileri verimli bir şekilde iletmek için tescilli bir yöntem” olarak tanımladığı şeyi geliştirerek NB-IoT’nin doğal özelliklerini temel aldı. Girişim, ağ maliyetlerinin düşürülmesinde rol oynaması dışında teknoloji hakkında herhangi bir ayrıntı paylaşmıyor.

Kurumsal müşteriler, bağlı cihazlarını Skylo Hub adı verilen sekizxsekiz inçlik bir yönlendirici kullanarak Skylo ağına bağlıyor. 100 dolardan daha ucuz olan kutu, araç sensörlerine, tarım ekipmanlarına, gemi iletişim sistemlerine ve çok çeşitli diğer uç noktalara bağlanabiliyor. Skylo Hub, dahili batarya pilinden veya güneş paneli gibi harici bir kaynaktan güç alabiliyor.

Skylo’nun ağı ile lojistik şirketleri, kamyonlarının içindeki sensörlerden bakım verileri toplamak için girişimin platformundan yararlanabilirken, bir çiftlik operatörü ürün sağlığını izlemek için arazide toprak izleme cihazlarını kullanabilir. Girişimin hedeflediği diğer sektörler arasında balıkçılık, demiryolları ve lojistik yer alıyor.

Skylo’nun uydu ağı bu yaz piyasaya sürüldüğündeki ilk müşterisi, Hindistan’ın ulusal demiryolu sistemi olacak. Girişim, ABD’de ve başka ülkelerde birkaç başka kuruluşla ticari denemeler yaptığını da söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up