Haberler

Soft Robotics, otomasyon çözümlerini oluşturmak için 23 milyon dolar topladı

0

Robotik teknoloji şirketi Soft Robotics, büyüme stratejisini daha ileri teknolojik gelişmeyle birlikte geliştirmek için 23 milyon dolarlık yeni fon topladığını açıkladı.

Soft Robotics, otomasyon çözümlerini oluşturmak için 23 milyon dolar topladı

2013 yılında kurulan Soft Robotics, imalatçılardan distribütörlere kadar tedarik zincirleriyle çalışan otomasyon robotik çözümleri tasarlayıp satıyor. Şirketin robotik çözümlerinin kullanıldığı endüstriler arasında yiyecek ve içecek, tüketim malları, kozmetik üretimi ve e-ticaret tedarik zincirleri yer alıyor.

Soft Robotics, otomasyon çözümlerini ölçekli otomasyona olanak tanıyan tescilli kavrama teknolojisi, makine görüşü ve yazılım çözümleri ile sunuyor. Kavrama teknolojisi, “lastik uçlu uzantılar” kullanarak bir ahtapotu taklit etmek olarak tanımlanıyor. 

Bu tutma ve kavrama kabiliyeti, Soft Robotics’in sunduklarının bir anahtarı olarak nitelendiriliyor. Süpermarket dağıtım merkezlerinin daha robotik tamamlama merkezleri uygulamaya başlamasıyla birlikte, taze ve hassas ürünler toplama yeteneği bir perakendecinin çevrimiçi market siparişlerinin yerine getirilmesini otomatikleştirme yeteneğini artıracaktır. Teknoloji, potansiyel olarak daha da ileri giderek, ilaçlar gibi kırılgan eşyaların güvenli bir şekilde ele alınması yeteneğini genişletiyor.

Şirket, çevrimiçi iade lojistiğindeki yüksek maliyetleri karşılamak için dağıtım dışında e-ticaret, lojistik ve perakende müşterilerle de çalışıyor. Soft Robotics teknolojisinin “en yapılandırılmamış ve hassas öğeleri” ele aldığı söyleniyor, yani ürün iadelerinin işlenmesi bile otomatikleştirilebiliyor. 

Yeni finansman da dahil olmak üzere, Soft Robotics bugüne kadar 48 milyon dolar topladı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up