HaberlerİŞ ANALİTİĞİ

Automation Anywhere, süreç keşif teknolojisini yeniliyor

0

Yeni Automation Anywhere Discovery Bot platformu, çalışanların kullandıkları çeşitli iş uygulamaları arasında gezinirken en yaygın ve tekrarlanan süreç adımlarını tanımlamak için eylemlerini yakalayıp analiz etmeyi temel alıyor.

Automation Anywhere, süreç keşif teknolojisini yeniliyor

İşletmeler sıradan iş süreçlerini hızlandırarak ve çalışanlara daha acil görevlere odaklanmaları için zaman sağlayarak büyük faydalar elde edebildiğinden RPA pazarı rekabet kazanıyor. Öyle ki analistler RPA’da büyük bir fırsat olduğuna inanıyor ve RPA yazılımı için toplam piyasa değerinin 2025 yılına kadar 75 milyar dolar değerinde olabileceğini öngörüyor. 

Robotik süreç otomasyon şirketi Automation Anywhere ise yeni RPA pazarının ilk liderlerinden biri olarak ortaya çıkan ve yoğun bir şekilde finanse edilen bir girişim oldu.

Automation Anywhere’in yeni duyrulan platformu, normalde insanlar tarafından gerçekleştirilen, tekrarlanan görevleri yerine getirmek için makine öğrenimi kullanıyor. Yazılım, çalışanların back-office muhasebe sisteminde bir form doldurma gibi belirli bir işlemi nasıl gerçekleştirdiğini gözlemliyor ve ardından iş akışını otomatik olarak çoğaltmayı öğreniyor.

Automation Anywhere Discovery Bot, çalışanların kullandıkları çeşitli iş uygulamaları arasında gezinirken en yaygın ve tekrarlanan süreç adımlarını tanımlamak için eylemlerini yakalayıp analiz ediyor. Daha sonra, bu görevleri otomatikleştirmek için yeni RPA botları oluşturmadan önce buldukları potansiyel yatırım getirisine göre tespit ettiği otomasyon fırsatlarına öncelik veriyor.

Automation Anywhere bir araştırmasında otomatikleştirilebilecek manuel, tekrarlayan front-back office görevlerinin yüzde 80’inin henüz keşfedilmemiş olduğunu ortaya koymuştu. Şirket ayrıca, yeni iş süreçlerini keşfetmenin mevcut yöntemlerinin hala çok yavaş ve zaman alıcı olduğunu ve bu fırsatlar için potansiyel yatırım getirisinin belirsiz olduğunu belirtiyor.

Automation Anywhere, yeni Discovery Bot’un şimdi erken erişim için kullanılabilir olduğunu ve yılın ilerleyen dönemlerinde genel kullanıma sunulacağını söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up