Haberler

Toyota, uçan taksi girişimi Joby Aviation’da 590 milyon dolarlık fona liderlik ediyor

0

Toyota, önümüzdeki birkaç yıl içinde Amerikan semalarında “uçan taksiler” getirmeyi hedefleyen Kaliforniya merkezli havacılık şirketi Joby Aviation için 590 milyon dolarlık devasa bir finansman turunun baş yatırımcısı oldu.

Toyota, uçan taksi girişimi Joby Aviation’da 590 milyon dolarlık fona liderlik ediyor

Mevcut yatırımcılar Toyota AI Ventures, Intel Capital, Sparx Group, Capricorn Investment Group, JetBlue Technology Ventures ve AME Cloud Ventures, yeni yatırımcılardan da Baillie Gifford ve Global Oryx, Joby’nin toplam tutarını 720 milyon dolara çıkaran C Serisi turuna katıldı.

Son tura 349 milyon dolar katkıda bulunan Toyota’dan başkan yardımcısı Shigeki Tomoyama, Joby’nin yönetim kuruluna katılacak. Joby kendi adına, uçan taksilerinin gelişmesine yardımcı olmak için Toyota’nın maliyet kontrolleri, mühendislik ve üretim uzmanlığına erişecek.

Toyota CEO’su Akio Toyoda, “Hava taşımacılığı Toyota için uzun vadeli bir hedef oldu ve otomobil işindeki çalışmalarımız devam ederken, bu anlaşma hedeflerimizi gökyüzüne taşıyor.” dedi. Joby ile birlikte hava taşımacılığının zorluğunu üstlendiklerini belirten Akio Toyoda, müşterilerine karada, şimdi gökyüzünde ve her yerde hareket ve eğlence özgürlüğü sağlamayı umduklarını belirtti.

Joby, saatte 200 mil hıza ulaşabildiği ve tek bir pil şarjı ile 150 mil yol alabildiği söylenen, elektrikle çalışan, beş koltuklu bir uçan araç geliştirdi. Aracın dikey kalkış ve inişler yapabilmenin yanı sıra geleneksel bir uçaktan 100 kat daha sessiz olduğu söyleniyor.

Joby 2017’den beri uçaklarını test ediyor ve ABD’de Federal Havacılık Otoritesi tarafından ticari uçuşlar için sertifika almayı hedefliyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up