Haberler

Alphabet 1 trilyon dolar değerine ulaştı

0

Alphabet, Apple ve Microsoft’a 1 trilyon dolardan fazla değere sahip olan üç Amerikan firmasından biri olarak katılıyor.

Alphabet 1 trilyon dolar değerine ulaştı

Haziran 2018’de kilometre taşına ulaşan Apple şu anda 1.4 trilyon dolarlık bir piyasa değeriyle ABD’deki en değerli şirket haline geldi. Microsoft da Nisan 2019’da 1 trilyon kilometre taşının en üst sıralarında yer aldı ve şimdiki 1.3 trilyon dolarlık değeriyle bir sonraki ABD firması oldu.

Alphabet’in son birkaç yıldaki büyümesinin çoğu, bulut altyapısı işindeki girişimlerinden kaynaklanıyor. Google Cloud, Şubat 2018 ile Temmuz 2019 arasında çeyrek başına gelir oranını 1 milyar dolardan 2 milyar dolara çıkarmayı başardı. Google Cloud CEO’su Thomas Kurian’ın geçen yıl satış gücünü önümüzdeki birkaç yıl içinde üçe katlamayı vaat ettiği için bulut işine kapsamlı kaynaklar ayrıldı.

1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan bir sonraki ABD şirketinin Facebook olabileceğine yönelik bazı öngörüler var çünkü Facebook yıllık finanslar sonuçlarına göre değeri 620 milyar dolara ulaştı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up