Haberler

VMware, AI tabanlı ağ analizi girişimi Nyansa’yı satın alacak

0

VMware, Nyansa’yı çeşitli donanım sağlayıcılarından ağ telemetrisini birleştiren ve kolay analiz için tek bir kontrol panelinde birleştiren Nyansa Voyance adlı “AIOps platformu” için satın alacağını duyurdu. Girişim, Cisco Systems Inc. gibi sağlayıcılardan özel ağ izleme araçları satın alma ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

VMware, AI tabanlı ağ analizi girişimi Nyansa’yı satın alacak

Yapay zeka, yazılım altyapılarının kendini izlediği ve çalıştığı otonom yazılım operasyonlarını etkinleştirmek isteyen işletmeler için anahtar teknolojidir. Bu bağlamda VMware, ağ analizi girişimi Nyansa’yı satın alacağını duyurdu.

VMware’in VeloCloud genel müdürü Sanjay Uppal bir blog yazısında, esas planın Nyansa’nın teknolojisini alıp VeloCloud yazılım tanımlı geniş alan ağ platformunda daha iyi izleme, ağ görünürlüğü ve iyileştirme sağlamak için kullanmak olduğunu belirtti. Bu, VeloCloud’un müşterilerinin ağlarındaki kesintileri veya uygulama performansıyla ilgili sorunları gidermelerini kolaylaştırıyor.

Uppal yaptığı açıklamada, “Nyansa günümüzün satıcıya özgü çözümlerinin birçok eksikliğini çözen kanıtlanmış bir çözüm. Kullanıcılar buluttan, şubelere, son kullanıcıya ve kablolu ve/veya kablosuz cihazlarında ağ trafiği ve uygulama performansı hakkında kapsamlı ve işlem yapılabilir veriler sunabilen tek bir platforma erişebilir.” ifadelerinde bulundu. Uppal ayrıca Nyansa’nın teknolojisinin devasa “nesnelerin interneti” dağıtımlarını gerçekleştirebilecek ağların etkinleştirilmesinde kritik olacağını ekledi.

Nyansa, VMware satın alımından önce, Ocak 2018’de 27 milyon dolarlık girişim sermayesi fonu toplamıştı. Şirket, Tesla Inc’in beğenilerini sayarak 20 milyondan fazla istemci cihaz için ağ trafiğini analiz ettiğini belirtiyor. Uber Technologies Inc., General Electric Co. ve Stanford University de start-up’ın müşterileri arasında.

VMware’in satış sürecini Şubat veya Mart aylarında tamamlaması bekleniyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up