Haberler

Samsung katlanabilir cihazı Galaxy Z Flip’i tanıttı

0

Samsung’un yıllık Unpacked etkinliği, tüketici teknolojisi dünyasında her zaman büyük ilgi görüyor çünkü şirket amiral gemisi akıllı telefonlarını bu etkinlikte tanıtıyor. San Francisco’da düzenlenen Unpacked 2020 etkinliğinde Samsung, flip telefonlar gibi bükülen yepyeni katlanabilir cihazı Galaxy Z Flip’i tanıttı.

Galaxy Z Flip

Samsung’un yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip’in göze çarpan özelliği doğal olarak ekranı oluyor. 6.7 inç OLED ekran 2636 piksel x 1080 piksel çözünürlük sunarken ortasındaki üç menteşe, ahizenin bir flip telefon gibi kompakt bir kare olarak katlanmasını sağlıyor.

Samsung, Z Flip’in yarı-katlandığında cihazın desteklenmesini ve minyatür bir dizüstü bilgisayar gibi kullanılmasını mümkün kılan bir “Esnek Mod” özelliği olduğunu söyledi. Katlanabilir ekranın yarısı altta kalıyor ve uygulama denetimlerini görüntülerken, üstteki ikinci panel ise video görüşmesi yapmak veya selfie çekmek için kullanılabiliyor.

Katlama ekranının altında Z Flip, bir Snapdragon 855+ işlemci, 8 GB bellek ve 256 GB depolama alanına sahip. İç kısımlar, ön taraftaki 10 megapiksel selfie kamera ile 12 megapiksel ultrawide shooter’a sahip çift lensli arka kamera sistemi arasında kalıyor.

Samsung, cihazı ABD ve Güney Kore’de 1.380 dolara satışa sunacak. Türkiye’de ise 13.499,00 TL olarak satışa çıktı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up