Haberler

Google, Windows kapsayıcılarına Kubernetes Engine’i getiriyor

0

Microsoft ekosisteminde daha büyük bir varlık kurma arayışına devam eden Google LLC, işletmelerin Google Kubernetes Engine’de Windows Server kapsayıcıları çalıştırma yeteneğini duyurdu.

Google, Windows kapsayıcılarına Kubernetes Engine’i getiriyor

Linux iş yüklerinde olduğu gibi gittikçe daha fazla şirket, işlemlerini kolaylaştırmak için Windows Server uygulamalarını konteynerlerde sunuyor.

Şirketler artık Linux iş yükleriyle Google Kubernetes Engine’de Windows Server kapsayıcılarını yan yana çalıştırabilir hale getirdi. Hizmetin sağladığı güncelleme yönetimi ve diğer otomasyon özellikleri kutudan çıkar çıkmaz destekleniyor.

Ayrıca Google, müşterileri cezbetmek için Windows’a özgü bir dizi özellik de ekledi. Bunlardan biri, Grup tarafından Yönetilen Hizmet Hesapları oluşturmayı kolaylaştıran Microsoft’un Active Directory platformuyla entegrasyon. Bunlar, belirli zaman aralıklarında otomatik parola döndürme de dahil olmak üzere ek güvenlik korumaları içeren bir Kubernetes dağıtımını sürdüren mühendislerin yönetim hesapları oluyor.

Google, Google Kubernetes Engine’i Microsoft’un Windows Server için lisanslama modeline uyacak şekilde uyarladı. Şirketler dağıtım kurarken, işletim sisteminin yeni sürümlerini yılda iki kez veya her iki ya da üç yılda bir almakla birlikte her sürüm için daha uzun destek alarak seçim yapabilirler.

Microsoft, bu yukarı yönlü çalışmanın, farklı şirketlerden insanlarla iletişim kurduğunu belirtiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up