HaberlerVERİ MERKEZİ & BULUT

DE-CIX veri hacmi dünya rekoru kırdı

0

Almanya merkezli veri merkezi-nötr internet değişim noktası DE-CIX, Eylül ayındaki 7,2 Tbit/s ile yüksek verim ve yoğun trafik açısından dünyadaki en büyük değişim noktası olmuştu. Şirketin saniyede 8.1 Terabit’ten fazla tam megabit ile veri aktarımını başarıyla gerçekleştirdiği yeni bir veri dünya rekoru kırdığı bildirildi.

DE-CIX veri hacmi dünya rekoru kırdı

Saniyede sekiz terabit, HD kalitesinde 1.8 milyon adede kadar videonun eşzamanlı olarak iletilmesine veya 200 kilometreye yakın yükseklikte bir kağıt destesinin yaklaşık 1.8 milyar A4 sayfalık bir veri hacmine karşılık gelir.

DE-CIX teknoloji müdürü Thomas King, DE-CIX’in bu rekorunun sadece küresel pazardaki konumunu değil, aynı zamanda dünyanın en önemli veri merkezlerinden biri olan FrankfurtRhineMain metropol bölgesinin konumunun altını çizdiğini belirtiyor. Şirket, sadece birkaç haftalık zaman aralığında veri trafiğinin yoğun zamanlarda neredeyse yüzde 14 arttığını bildirdi.

Genel olarak, internet alışverişlerindeki veri trafiği dalgalar halinde hareket eder ve internet kullanımının günlük ritmi, sabah 6’dan başlar ve akşam 9 civarında zirveye ulaşır. Mevsimsel değişiklikler bakımından ise yaz aylarında, sonbahar ve kış aylarında olduğundan daha az çevrimiçi olma eğilimi vardır.

DE-CIX, Avrupa, Hindistan, Orta Doğu, Asya ve ABD’de internet santralleri işletiyor. Bireysel konumlarda, İnternet servis sağlayıcıları, ağ operatörleri, içerik dağıtım ağları ve işletmeler, “peering” denilen veri trafiğini maliyetsiz bir şekilde değiştirir böylece veri paketleri alıcıya en ucuz ve en hızlı şekilde alıcıya ulaşır.

DE-CIX, Equinix’in IL2 veri merkezine taşınıyor

DE-CIX ayrıca arabağlantı ve veri merkezi sağlayıcısı Equinix ile bir ortaklık duyurdu. Ortaklık DE-CIX’in, İstanbul’daki IL2 Uluslararası Ticaret Borsası (IBX) veri merkezine taşınmasına izin verecek.

Equinix’in IL2 veri merkezine geçerek DE-CIX, Türkiye’nin MedNautilus denizaltı kablo iniş istasyonu ile IL2 arasında doğrudan, özel, operatör sınıfı ağ bağlantıları sağlamak için Equinix’in Metro Connect hizmetlerinden yararlanabilecek. Bu kablo sistemleri, hızlandırılmış trafik küreselleşmesi ve veri tüketiminin yanı sıra bulut ve çevrimiçi hizmetlerin hızlı büyümesini sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up