Haberler

Samsung, Galaxy S10, Galaxy Note10 amiral gemilerinin yeni “Lite” sürümlerini tanıttı

0

 – MURAT YILDIZ

Samsung, S10 Lite ve Note10 Lite’ın premium özelliklerini erişilebilir bir fiyat üzerinden sunacağını söyledi. Fiyat aralığının ne olacağı ve lansman tarihi şirket tarafından henüz paylaşılmadı.

Galaxy S10 ve Galaxy Note10 amiral gemilerinin yeni “Lite” sürümleri tanıtıldı

S10 Lite ve Note10 Lite, temel tasarımları bakımından oldukça benzer. Her iki model de 2400×1080 piksel çözünürlüğe sahip 6.7 inç Super AMOLED ekranlara sahipken, arka tarafında üç kamera bulunuyor. İlgili kamera dizileri, birincil geniş açılı bir mercek, manzara fotoğrafları için bir ultra geniş açılı mercek ve yakın plan çekimleri geliştiren bir yakınlaştırma merceğinden oluşuyor.

Telefonların teknik özellikleri önemli ölçüde birbirinden ayrılmaya başlıyor. Samsung, S10 Lite’ın ekranını Super AMOLED ekran teknolojisinin Note10 Lite’dan daha yeni bir çeşidine dayandırırken, ikinci akıllı telefon kutuda bulunan bir S Pen kalemi ve uzaktan kumanda ile birlikte geliyor. Ayrıca S10’un birincil arka lensi 48 megapiksel olarak sunulurken, Note10 Lite üzerindeki karşılığı 12 megapiksel çözünürlük sağlıyor.

Samsung, S10 Lite’ın yedi nanometre Qualcomm işlemcisini içerdiğini ve Note10 Lite’ın biraz daha düşük bir maksimum saat hızına sahip 10 nanometre mimarisi kullanan Exynos yongasında çalışyığını belirtiyor.

Samsung gibi büyük telefon üreticileri, son yıllarda adreslenebilir pazarlarını genişletmek için dizilerine bütçeye daha uygun cihazlar ekledi. Tüketiciler telefonlarını daha seyrek yeniliyor ve geçtiğimiz Aralık ayında yayınlanan bir araştırmaya göre, ABD kullanıcılarının yüzde 10’undan azı Galaxy S10 5G gibi 1000 dolarlık amiral gemileri satın almayı planlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up