Haberler

Bosch lidar sensörler üretecek

0

Otomotiv teknolojisi tedarikçisi Robert Bosch GmbH, otonom araçların çevresini üç boyutlu algılamasını sağlayan bir lidar sensörünün düşük maliyetli versiyonunu geliştirdiğini duyurdu.

Bosch ucuz lidar sensörler üretecek

Bosch, dahili olarak geliştirilen sensörün, beklenenden daha yüksek maliyetler ve artan yasal kaygılar arasında bir engel oluşturan otonom araçların benimsenmesini hızlandırmaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Teknolojide bilindiği gibi Lidar, otonom otomobiller için anahtar sağlayıcıdır. Yolun üç boyutlu görüntülerini oluşturmak için ışık tabanlı sensörler kullanarak çalışırmancak teknoloji, kitlesel pazar kullanımı için çok pahalı kalır. 

Lidar teknolojisinin geliştiricileri bunu başarmak için çoktan yol kat etti. En eski lidar sensörleri, otonom araçların çatısına uyan hantal cihazlardı ancak bu günlerde çok daha kompakt ve neredeyse her yere monte edilebilir haldeler. Ancak sorun şu ki, bu lidar cihazlarının her biri hala birkaç bin dolara mal olurken, analistler ticari olarak yaşayabilmek için 200 dolara kadar satmaları gerektiğini söylüyorlar.

General Motors, Ford Motor ve Alphabet’in Waymo’sunu içeren şirketlerin, geliştirdikleri otonom araçlar için bu lidar kullanımını değerlendirdikleri söyleniyor.

Tesla CEO’su Elon Musk bu noktada en büyük eleştirmenlerinden birisi. Musk daha önce yüksek maliyeti nedeniyle lidar teknolojisini, araçların etraflarındaki dünyayı görmek için bir kamera ve radar kombinasyonuna güvendiği gerekçesiyle reddetmişti.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up