Haberler

Nvidia, otonom araçlar ve robotlar için yeni DRIVE AGX Orin platformunu sundu

0

Nvidia DRIVE AGX Orin, Orin adı verilen yeni bir çip sistemiyle çalışan yazılım tanımlı bir platformdur. Yeni çipin dört yıl boyunca milyarlarca dolarlık Ar-Ge yatırımının meyvesi olduğu söyleniyor ve etkileyici bir 17 milyar transistör barındırıyor.

Nvidia, otonom araçlar ve robotlar için yeni DRIVE AGX Orin platformunu sundu

Nvidia’nın en gelişmiş grafik işlem birimleri ve Arm Hercules merkezi işlem birimleri ile derin öğrenme ve bilgisayar görme hızlandırıcılarıyla entegre edildi. Tüm bunlar, saniyede 200 trilyon işlem gerçekleştirebilirken önceki nesil Xavier SoC’den yedi kat daha hızlı hale getiriyor. Orin yongaları, açık CUDA ve TensorRT uygulama programlama arabirimleri aracılığıyla belirli bilgi işlem görevleri için de programlanabiliyor.

DRIVE AGX Orin platformu, hem otonom araçlara hem de robotlara güç sağlamak için gerekli olan çok sayıda AI tabanlı uygulamayı ve derin sinir ağını etkinleştirmeyi amaçlıyor.

Bu çabalarla Nvidia, kameralar, lidar ve radar dahil olmak üzere çeşitli araç içi sensörlerden gelen verileri bir araya getirebilecek ve araçları çevreleyen 360 derecelik ortamı anlayabilecek, yollarda güvenli bir şekilde gezinmelere yardımcı olabilen derin sinir ağları oluşturabilecek.

Yeni platformun benimsenmesini daha da artırmak için Nvidia, ulaşım endüstrisi müşterilerine, otonom araç geliştirme için Nvidia DRIVE derin sinir ağları koleksiyonuna ücretsiz erişim sağladığını söyledi. Geliştiriciler, artık kendi kendini süren sistemlerin “sağlamlığını ve yeteneklerini artırmak” için özelleştirebilecekleri bir dizi önceden eğitilmiş AI modeline ve eğitim koduna erişebilecek.

Nvidia ayrıca konuşma yapay zekası uygulamaları oluşturmak için yeni yazılımlarının bulunduğunu da duyurdu. Nvidia TensorRT 7 adı verilen yeni yazılım, şimdiye kadar konuşma yapay zekasıyla gerçek etkileşimi engelleyen gecikme sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Nvidia, TensorRT 7  ile geliştiricilerin sesli ajanlar, sohbet botları ve öneri motorlarıyla gerçek zamanlı olarak daha akıllı etkileşimler oluşturabileceğini söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up