Haberler

Tesla Çin’de üretilen ilk otomobillerini teslim aldı

0

Reuters’ın raporuna göre Model 3 araçlarının 15 Tesla çalışanına özel bir törenle teslim edildi ve beklenenden daha erken teslim edildi. 

Bu teslimatlar elektrikli otomobil üreticisi Tesla için önemli bir kilometre taşıdır. Şirket fabrikanın, Çin’in dünyanın en büyük elektrikli araç pazarında yer edinmesine yardımcı olacağını umuyor. Yetkililer ayrıca Çin’deki ilk yabancı sermayeli otomobil fabrikası olan Tesla’yı ABD ve Çin arasındaki devam eden ticaret savaşından korumaya yardımcı olacağını umuyor.

Tesla Çin’de üretilen ilk otomobillerini teslim aldı

Reuters, yerel olarak üretilen otomobillerin Tesla’nın ithal modellerinden çok daha ucuz olduğunu belirtiyor. Reuters’a göre Çin fabrikasında üretilen Standart Range Plus Model 3’lerin, ithal ABD modellerinin 63 bin dolar fiyatıyla karşılaştırıldığında yaklaşık 50 bin dolardan satışa sunulacak.

Tesla ayrıca Çin yapımı otomobillerinin maliyetini gelecek yıl daha yerel kaynaklı bileşenler kullanmaya başladıktan sonra yüzde 20’ye kadar düşürmeyi umuyor.

Şirket, Çin imalat operasyonunu hızlı bir şekilde iki katına çıkardı. Reuters, Şanghay Gigafactory için planların Temmuz 2018’de açıklandığını, inşaat çalışmalarının Ocak 2019’da başladığını ve sadece 357 gün sonra deneme üretiminin başladığını söylüyor.

Tesla’nın bir sonraki adımı Şangay tesisinde üretimi genişletmek. Şirket son zamanlarda Çin’deki bankalardan operasyonlarını genişletmek için 1,4 milyar dolarlık kredi sağladı. Elektrikli otomobil üreticisi önümüzdeki iki ya da üç yıl içinde yılda yaklaşık 500 bin araca çıkarmadan önce, önümüzdeki yılın başlarında haftada 3.000 Model 3 otomobil üretmeyi umuyor. Bu, haftada yaklaşık 10.000 yeni araç anlamına geliyor.

Şanghay operasyonunun başarısı, Tesla’nın 2021 yılına kadar Berlin’de açmayı planladığı yeni bir tesis olan Gigafactory 4 için iyi bir nokta oldu.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up