Haberler

Huawei, Google hizmetlerinin değiştirilmesini yakında Hindistan’da başlatacak

0

Huawei’nin 2020 için Yeni Yıl kararı, Huawei Mobil Hizmetleri olan HMS’yi oluşturmak. Google Mobil Hizmetlerinin işlevlerini değiştirmenin yanı sıra Huawei ve uygulama geliştiricilerinin Google’a daha az bağımlı olmasını sağlayacak yeni özellikler eklemeyi amaçlıyorlar.

“Tüketiciler GMS ve HMS arasında bir fark görmeyecek”

Huawei Mobil Hizmetler adı verilen yeni hizmet grubu, Gmail, Drive, YouTube, Haritalar ve Google Play Store gibi uygulamaları içeren Google’ın hizmet paketlerinin kendi sürümlerini çalıştırmasına olanak tanıyacak.

Huawei, Hintli geliştiricilerle etkileşime girmeye başladı ve ülkedeki akıllı telefonları için yerelleştirilmiş mobil hizmetler oluşturmalarına kazançlı teşvikler sağladı.

The Economic Times ile yaptığı röportajda, Huawei ve Honor India’nın CEO’su Charles Peng, şirketin Hindistan’daki en iyi 150 uygulamanın geliştiricileriyle görüştüğünü ve gelecek yıl kendi uygulama mağazasında kullanılabilirliğini sağlamaktan emin olduğunu söyledi.

“Kendi HMS’imiz var ve mobil bir ekosistem kurmaya çalışıyoruz.” diyen Peng, navigasyon, ödemeler, oyun ve mesajlaşma gibi önemli uygulamaların çoğunun birkaç ay içerisinde hazır olacağını söyledi. Peng ayrıca tüketicilerin Google hizmetleri ve HMS arasında bir fark görmeyeceğini ekledi.

Geliştiriciler, Huawei Mobil Hizmetler SDK’sını entegre edebilecek ve Google SDK’nın yerini alabilecek.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up