HaberlerYAPAY ZEKA

Nvidia hastanelerde AI sağlamak için birleşik öğrenme kullanıyor

0

Nvidia Corp, hasta gizliliğini korurken makine öğrenimi modellerini eğitebilen yeni bir dağıtılmış öğrenme tekniği ile yapay zekayı sağlık sektörüne dahil olmak istiyor.

Nvidia hastanelerde AI sağlamak için birleşik öğrenme kullanıyor

Yapay zeka büyük umut vaat ediyor ancak veri gizliliğinin çok önemli olduğu sağlık hizmetleri gibi endüstriler için bu potansiyele başvurmak büyük bir zorluk. Sorun şu ki, modelleri eğitmek için yararlı olabilecek herhangi bir veri neredeyse her zaman gizlidir yani teknoloji ortaklarıyla paylaşılamaz.

Nvidia, hasta verilerinin sağlık hizmeti sağlayıcılarının sistemlerinde her zaman kalmasını sağlayan yeni Clara Federated Learning tekniğiyle bu sorunu çözebileceğini düşünüyor.

Clara FL, Nvidia’nın yakın zamanda duyurulan EGX akıllı uç bilgi işlem platformunda çalışacak şekilde tasarlanmış dağıtılmış AI eğitimi için bir referans uygulamasıdır. Bu sistemler, verilerin taşındığı “ağ kenarında” yerel olarak derin öğrenme eğitimi gerçekleştirebilirler.

NVIDIA AI, önceden eğitilmiş modeller ve transfer öğrenme tekniklerini kullanarak radyologlara etiketleme konusunda yardımcı olarak karmaşık 3D çalışmalarının süresini saatlerden dakikalara indiriyor.

Clara FL, King’s College London ve UCLA Health de dahil olmak üzere birçok üst düzey sağlık hizmeti sağlayıcısında radyologlar tarafından kullanılmaya başlandı. İlk olarak radyologlar verilerini tıbbi görüntüleyicilerle entegre edilen NVIDIA Clara AI Destekli Ek Açıklama yazılım geliştirme kitini kullanarak etiketliyor.

Modeller daha sonra tesisteki Nvidia’nın sunucularında eğitiliyor ve sonuçlar birleşik öğrenme merkezine güvenli bir bağlantı üzerinden paylaşılıyor. Sadece bu sonuçlar paylaşılıyor ve hasta verilerin olduğu yerde güvenli kalmasını sağlıyor.

NVIDIA Clara üzerinde çalışan Owkin Connect platformu, algoritmaların yerel veri kümeleri üzerinde eğitim alarak bir hastaneden diğerine taşınmasını sağlıyor. Her hastaneye, model eğitimi için kullanılan tüm verileri yakalayan ve izleyen blockchain dağıtılmış bir defter sağlıyor.

Clara FL’nin yanı sıra Nvidia, Clara AGX adlı görüntü ve video işlemeyi çok yüksek veri hızlarında işleyebilen, AI çıkarımının ve 3D görselleştirme özelliklerinin tıbbi cihazlara yerleştirilmesine olanak tanıyan yeni bir yerleşik AI geliştirici kitini duyurdu.

Nvidia AGX, genellikle kendi kendine çalışan arabalara güç vermek için kullanılan küçük işlemciler olan şirketin düşük güçlü yongadaki Xavier sistemleri tarafından desteklenmir. Yazılım, erken testler için taşınabilir “Hyperfine” manyetik rezonans görüntüleme cihazlarına zaten yerleştirilmiştir ve Nvidia, çeşitli diğer tıbbi aletler, cerrahi süitler, akıllı tıbbi kameralar ve hasta izleme cihazları ile de kullanılabileceğini söylüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up