Haberler

Qualcomm, Snapdragon Ride Platformu ile kendi kendine giden arabalara yöneliyor

0

CES’te (Tüketici Elektroniği Fuarı) duyurulan Qualcomm’un Snapdragon Ride Platformu, otomobil üreticilerinin araçlarını kendi kendini süren arabalara dönüştürmelerini kolaylaştırmak için tasarlandı. Platform, çarpışmaları önlemek için gerekli yapay zeka yazılımı ve kompakt, güç tasarruflu donanım dahil olmak üzere otonom bir araç çalıştırmak için gereken her şeyi içeriyor.

Qualcomm, Snapdragon Ride Platformu ile kendi kendine giden arabalara yöneliyor

Qualcomm, platformun otomatik acil frenleme, şerit tutma destek fonksiyonları, otomatik otoyol sürüşü, kentsel sürüş durumları, yoğun trafikte sürüş ve trafik işareti tanıma gibi görevlere yardımcı olabileceğini söyledi. Şirket ayrıca 2023 yılında pazara girdiğinde robo-taksiler gibi şeyler için tamamen otonom sürüş yapabileceğini söylüyor.

Snapdragon Ride Platformu, Qualcomm’un tamamen otonom bir araba sistemi yaratmaya yönelik ilk çabası. Qualcomm aslında yıllardır otomotiv sektörünün önemli bir tedarikçisi oldu ancak birincil odak noktası her zaman bilgi-eğlence sistemlerine güç vermek ve araçları internete bağlamak için gereken modem yongalarıydı.

Qualcomm, şirketin cep telefonu işlemcilerinden çok az elektrik tüketen güçlü bir donanım oluşturmak için kazandığı uzmanlığı uyguladıklarını belirtiyor. Şirket, yeni bilgisayarlarının küçük ve avuç içine sığabileceğini ve aşırı ısınmasını önlemek için soğutma sistemlerine ihtiyaç duymadığını söylüyor.

Qualcomm, Snapdragon Ride Platformunun otomobil üreticisinin ihtiyaçlarına göre ölçeklendirilebilecek belirli bileşenlere ayrılabileceğini açıkladı. Örneğin, müşteriler şerit kontrolü gibi daha basit görevler için platformun daha küçük bir sürümünü kullanmak isteyebilir, diğerleri ise tam platform gerektiren daha kapsamlı bir kendi kendine sürüş deneyimi isteyebilir. Şirket ayrıca kullanmak isteyen müşteriler için kendi kendine sürüş algoritmalarını da yarattı.

Qualcomm ayrıca, CES’te otomobil üreticilerinin araç satın almadan önce ve sonra sürücülere isteğe bağlı hizmetler sunmalarını sağlayan yeni bir Araba-Bulut Platformu duyurdu. Platform, otomobil üreticilerine müşterilerinin hangi özellikleri kullandığını göstermek için veri analizi kullanıyor. Böylece bu bilgilere dayanarak daha gelişmiş özellikler ve hizmetler sunabiliyor.

Olası hizmetler arasında sağlık izleme, Wi-Fi etkin noktası, film indirme ve gelişmiş güvenlik özellikleri de bulunuyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up