Haberler

Daha akıllı bir ağa nasıl güç verilir?

0

Yazılım tanımlı ağ (SDN) teknolojisinin benimsenmesi birçok yanlış başlangıç ​​ve çıkmaza sahip olsa da, SDN çözümlerinin en son enkarnasyonuna doğru ilerleme hızlanıyor. 

Daha akıllı bir ağa nasıl güç verilir?

Sadece birkaç yıl önce ilk SDN çözümlerinin ağ ana akımının bir parçası haline gelmesi sadece bir zaman meselesi gibi görünüyordu. Daha sonra buluta geçiş ve dağıtılmış uygulama mimarilerinin popülaritesi, SDN çözümlerinin çözmek için tasarlandığı son derece merkezi ve geleneksel ağ altyapısındaki zorlukların çoğunu hafifletmeye başladı.

Kesin teknolojiler, kısaltmalar ve yöntemler, yüksek derecede otomatik, programlanabilir ve hatta özerk ağ çözümlerine yönelik eğilimi değiştirmiş olabilir. Altyapı Sanallaştırma platformları ve Bulut Sağlayıcıları, platformlarının desteklediği ağ hizmetlerinin türünü ve sayısını genişletirken, mevcut otomasyon çözümleri ve uygulama programlama arabirimleri (API) aracılığıyla bunları ortaya çıkarmaya büyük yatırım yaptı.

DevOps hareketi, daha iyi iş sonuçları yaratmanın bir yolu olarak yüksek derecede otomatikleştirilmiş, yazılım tanımlı altyapıyı teşvik etmek için çok şey yaptı ve BT operasyonları kuruluşlarının bu konuda BT altyapısını çalıştırmak için gerekli olan süreç, araç ve kalıp türleri konusunda eğitilmesine yardımcı oldu.

Blue/Green ve Canary dağıtımları, yük dengeleyicilerin ağ altyapısının nispeten pasif bir parçası olmaktan, yüksek hızda uygulama geliştirmede kilit bir oyuncuya geçiş yollarına iyi örneklerdir.

Blue/Green dağıtım durumunda, yük dengeleyici tüm kullanıcıları uygulamanın yeni sürümüne gönderecek şekilde yapılandırılır. Herhangi bir sorun oluşursa yük dengeleyici yapılandırması tersine çevrilir ve tüm kullanıcılar uygulamanın eski, çalışan sürümüne geri döner.

Bir Canary dağıtımıyla, kullanıcıların yalnızca küçük bir yüzdesi uygulamanın daha yeni sürümüne yönlendirilir. İşler beklendiği gibi çalışıyor gibi görünüyorsa, daha büyük bir yüzde oranında taşınır. Bu artımlı kesme, ekip yeni uygulamanın kararlı ve beklendiği gibi çalıştığından emin olana kadar devam eder. Herhangi bir aşamada sorun bulunursa, kullanıcılar önceki sürüme geri yönlendirilir.

Her iki teknik de basit olmakla birlikte dağıtım ve yükseltme maliyetlerini ve riskini önemli ölçüde azaltıyor.

Daha fazla BT operasyon ekibi bu yeni metodolojilere güven kazandıkça ve API güdümlü yönetimden yararlandıkça, daha iyi iş sonuçları görecek. Ayrıca yük dengeleyiciler gibi programlanabilir ağ teknolojileri, yüksek hızlı uygulama ekipleri oluşturmaya çalışan her kuruluş için önemli bir araç olmaya devam ediyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up