5G & İLETİŞİMHaberler

Qualcomm, SoC’lara 5G modemler ekleyecek

0

Dünyanın en iyi mobil çip tasarımcısı Qualcomm, 5G akıllı telefonlarını daha ucuz fiyatlarla sunma çabasıyla 5G hücresel modemlerini daha uygun fiyatlı uygulama işlemcilerine genişletmeyi planlıyor. Bu hamle, milyarlarca tüketiciyi bugün 4G LTE teknolojisinden çok daha hızlı veri aktarımı ve daha düşük gecikme süresi sunan 5G ağlarına bağlamaya yardımcı olabilir.

Qualcomm, SoC’lara 5G modemler ekleyecek

Qualcomm, Samsung ve diğer müşterilerine premium 5G akıllı telefonlar için ayrı modem yongaları satıyor. Bu telefonlar, genellikle en üst düzey telefonlarda kullanılan Qualcomm’un Snapdragon 8 Serisi SoC’lerinden yararlanıyor. Örneğin Samsung, amiral gemisi Galaxy S10 5G’de Qualcomm’un Snapdragon 855 SoC’sini kullanıyor.

Qualcomm, 5G modemlerini 200 ila 400 dolar arası satış yapan 4G akıllı telefonlarda bulunan orta sınıf Snapdragon 6 Serisi ve 7 Serisi SoC’lere entegre etmeyi planlıyor. Bu, piyasadaki çoğu 5G akıllı telefonun yüksek maliyetini azaltabilir. Qualcomm, yeni Snapdragon 7 Serisinin 2020’nin ilk çeyreğine kadar 5G cihazlarına eklenmesini, 5G Snapdragon Series 6 işlemcisinin ise 2020’nin ikinci yarısına kadar ürünlerde sevkiyata başlayacağını söyledi.

Qualcomm mobil genel müdürü Alex Katouzian, daha uygun fiyatlı yongalarına 5G eklemenin, 5G teknolojisinin küresel sunumunu hızlandıracağını belirtti. Kaliforniya merkezli San Diego şirketi, 2.2 milyar kullanıcının daha ucuz yongaları kullanarak 5G cihazlarına geçebileceğini söyledi.

LG Electronics, Motorola ve Çinli OEM’ler Vivo ve Oppo dahil olmak üzere 10’dan fazla akıllı telefon üreticisi, Snapdragon 7 Serisi SoC’leri kullanmayı planlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up