Haberler

Tesla, Çinli bankalardan 1.4 milyar dolarlık fon sağladı

0

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc.’in Şanghay’daki yeni araç üretim tesisinin devam eden inşasını finanse etmek için bir grup Çinli bankadan 10 milyar yuan (1.4 milyar dolar) borç aldığı bildiriliyor.

Tesla, Çinli bankalardan 1.4 milyar dolarlık fon sağladı

Reuters’in bildirdiğine göre beş yıl içinde geri ödenecek olan kredinin Çin İnşaat Bankası, Çin Ziraat Bankası, Çin Sanayi ve Ticaret Bankası ve Şanghay Pudong Kalkınma Bankası tarafından finanse edildi. Raporda kredinin bir kısmının, mevcut bir borcun devralınmasında kullanılacağı belirtildi.

Reuters’e göre Çin bankaları daha önce Tesla’ya Mart 2020’ye kadar geri ödenmesi gereken yaklaşık 3,5 milyar yuan ödünç vermişti. Yeni kredinin bir kısmı bu tutarı ödemek için kullanılacak, geri kalanlar ise yeni fabrikanın ve Tesla’nın Çin operasyonlarının inşasına fon sağlayacak.

Tesla, Şanghay’daki fabrikaya Ocak ayında yerleştiği için hızlı bir ilerleme kaydetti ve şimdiden orada araç üretmeye başladı. Şirket daha önce yıl sonuna kadar tesiste haftada 1.000 Model 3 otomobil üretmeyi umduğunu açıklamıştı.

Elektrikli otomobil üreticisi, dünyanın en büyük otomobil pazarı olan varlığını artırmayı umduğu için fabrika Tesla için önemli. Buna ek olarak Tesla, fabrikanın Çin’deki ABD yapımı otomobillere uygulanan daha yüksek tarifelerden kaçınmasına yardımcı olacağını umuyor.

Reuters, Çin’in kendi ülkesindeki ilk yabancı sermayeli otomobil fabrikası olan Tesla’nın yerli otomobil pazarını açmaya yönelik büyük planları olduğu projesini benimsediğini söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up