Haberler

SD-WAN dijital dönüşüm için neden önemli?

0

Gartner 2018 CIO Agenda Industry Insights raporu, dijital iş dünyasının tüm sektörlerde CIO gündeminin başında olduğunu belirtti. Dijital dönüşüme giden yoldaki kuruluşlar, bulut tabanlı hizmetleri benimseme eğiliminde çünkü bu eski, pahalı, şirket içi mimariye olan ihtiyacı azaltıyor.

İş yüklerini genel veya karma bulutlara taşıyarak kuruluşlar güvenilir, yüksek performanslı, ölçeklenebilir ve güvenli olan yeni uygulamaları ve hizmetleri daha hızlı bir şekilde uygulama yeteneklerini geliştirdiklerine inanıyor. Modern, güvenilir bir ağa sahip olmak, uygulama iş yüklerini buluta taşıma ile ilgili faydaları gerçekleştirmek için dijital dönüşüm için çok önemli.

SD-WAN olmadan dönüşüm imkansız olurdu

Yazılım tanımlı WAN (SD-WAN), daha iyi son kullanıcı deneyimi ve aynı zamanda iyileştirilmiş operasyonel verimlilik sağlarken, ağdaki uygulamaların ve kullanıcıların daha fazla görünürlüğünü ve kontrolünü sağlamak için ideal bir çözümdür.

SD-WAN, WAN bağlantılarına uygulanan yazılım tanımlı ağın özel bir uygulamasıdır. Herhangi bir kablolu veya kablosuz ağ bağlantısının üstünde çalışan bir sanal veya yer paylaşımlı ağdır. Önceki WAN gelişmelerinden farklı olarak SD-WAN dağıtımı, mevcut altyapının forklift yükseltmesini gerektirmez.

IDC’nin bir raporu, SD-WAN pazarının 2020 yılına kadar 6 milyar dolardan fazla büyümesini öngörüyor. SD-WAN çözümlerini seçen kuruluşlar, tedarikçi çözümünün birlikte çalışabilirlik için standartlara dayalı olmasını sağlamalılar.

Ayrıca hizmet kalitesi, güvenlik duvarı, ağ adresi çevirisi (NAT), dinamik ana bilgisayar yapılandırma protokolü (DHCP) ve hizmet zincirleme gibi çeşitli cihazların üçüncü taraf uygulamalarını birleştirme yeteneğini içeren uç cihaz işlevselliğini de desteklemeliler.

Bir kuruluşun dijital dönüşüm girişimlerinin hedeflerini kolaylaştıracak bir WAN oluştururken, herhangi bir kullanıcıyı herhangi bir yerden uygulamalarına en uygun kullanıcı deneyimiyle güvenli bir şekilde bağlamalarını sağlayacak bir SD-WAN çözümü aramalılar.

Kuruluşlar ayrıca SD-WAN dağıtımlarından en güçlü faydaları elde etmek ve dijital dönüşümün yetersiz ağlar tarafından engellenmemesini sağlamak için iş hedeflerini tek başına ICT(bilişim ve iletişim teknolojileri) hedeflerinden ziyade sürücü olarak kullanan sonuç odaklı bir yaklaşıma ihtiyaç duyar.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up