Haberler

Şirketler anahtar güvenlik aracını ihmal ediyor

0

Bulut erişimi güvenlik komisyon şirketi Bitglass, 2019 Cloud Adoption raporu olan A for Evlat Edinme’yi yayınladı.  Çalışma, dünya çapında 138.000’den fazla şirkette bulut benimsenme oranını inceledi.

Şirketler anahtar güvenlik aracını ihmal ediyor

Son beş yıldır Bitglass, dağıtım eğilimlerini ortaya çıkarmak için kurumsal bulutun benimsenme oranı konusunda araştırmalar yaptı. Bu yıl raporda bulut uygulamalarının kullanımının son 12 ay içinde büyük ölçüde arttığını ortaya koydu.

Dahili olarak geliştirilen teknolojileri kullanan Bitglass araştırma ekibi, 138.000’den fazla şirketten oluşan bir örnekte hangi bulut hizmetlerinin kullanıldığını belirlemek için bulutu taradı.

Analiz, Office 365 ve G Suite gibi üretkenlik paketlerini, Slack gibi mesajlaşma uygulamalarını, Box gibi dosya paylaşım uygulamalarını ve temel bir bulut güvenlik aracı olan tek oturum açma (TOA) özelliklerini içeriyor.

Sonuçlar, işletmelerin yüzde 86’sının bulut tabanlı araçlar dağıtmasına rağmen, yalnızca yüzde 34’ünün en temel ve kritik öneme sahip bulut güvenlik araçlarından biri olan tek oturum açma (TOA) uygulamasını gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Daha fazla şirket bulut uygulamaları dağıttıkça ve çalışanlarının işlerini gerçekleştirme biçimini modernleştirdikçe, aynı zamanda önce bulut ortamına uyarlanmış etkili güvenlik araçları ve stratejileri de uygulamalı. Bulut tabanlı araçların benimsenmesi ile bulut güvenlik teknolojileri arasındaki önemli boşluk, çoğu şirketin ciddi bir veri ihlali riski altında olduğunu gösteriyor.

TOA kullanımını izlemeye ek olarak Bitglass, Microsoft Office 365, Google’ın G Suite, Amazon Web Hizmetleri (AWS), Slack, Salesforce, Box ve ServiceNow gibi birçok farklı bulut tabanlı araç için benimseme oranlarını da ortaya çıkardı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up