Haberler

Amazon, AWS sunucularında kuantum hesaplama olanağı sunuyor

0

Kuantum bilgi işlem, belki de teknoloji şirketleri için bir sonraki ana dönüm noktasıdır ancak Google veya IBM’i tercih etmiyorsanız bu oldukça maliyetli bir çabadır. Ancak şu ana kadar kuantum cephesinde oldukça sessiz olan Amazon, şirketlere internet üzerinden bir kuantum hesaplama hizmeti sunmayı planlıyor.Böylece teknolojiyi takip etmekle ilgili maliyetlerin ve diğer zorlukların bir kısmını ortadan kaldırıyor.

Amazon, AWS sunucularında kuantum hesaplama olanağı sunuyor

AWS kendi kuantum bilgisayarını kurmak yerine, D-Wave, IonQ ve Rigetti ile ortaklaşa Braket’i başlattı. Hizmet, bu şirketlerin kuantum bilgisayarlarını bulut aracılığıyla kullanılabilir hale getirerek geliştiricilerin ve araştırmacıların, qubitler ve kuantum devreleriyle oynamasına ve simüle edilmiş bir ortamda kuantum algoritmalarını test etmelerine olanak sağlıyor. Kullanıcılar kendi algoritmalarını sıfırdan oluşturabilir veya önceden oluşturulmuş olanlarla çalışabilirler. Her şeye tek bir arayüz üzerinden erişiliyor.

AWS ayrıca AWS Kuantum Hesaplama Merkezi ve AWS Kuantum Çözümleri Laboratuvarı’nı da başlatıyor. Bu çözümler yine Amazon’un kendi kuantum bilgisayarını inşa etmesini içermiyor, bunun yerine teknolojinin geliştirilmesi ve keşfedilmesi için bir ekosistem oluştururluyor. 

Microsoft geçtiğimiz ay benzer bir hizmet olan Azure Quantum’u başlatmıştı. IBM’in Q Deneyimi zaten iyi bir şekilde kurulmuştu, bu nedenle kuantum üstünlüğünü elde etmenin, teknolojinin temel amacı olmayabileceği görülüyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up