Haberler

Cisco’nun yeni nesil İnternet için hedefi, optik bağlantılar ve yongalar

0

Cisco Systems, geleceğe yönelik ağ çerçevesini, AI ve makine öğrenimi gibi yeni ortaya çıkan kurumsal iş yüklerine yönelik İnternet performansını, Nesnelerin İnterneti ve diğer 5G odaklı uygulamalar ve hizmetler için ağ yönlendiricileriyle hedefleyeceğini açıkladı.

“Bakımı daha ucuz olan güvenli ağlar olacak”

Ağ devi, ağ işletim sistemi yazılımının yanı sıra yönlendiriciler için programlanabilir silikon ile birlikte anahtarlara ve yönlendiricilere optik ara bağlantıların “birleştirilmesini” içeren bir çerçevenin temeli olarak, programlanabilir bir silikon mimarisini duyurdu.

Buna paralel olarak Cisco, ağdaki aygıtları ‘Sonic’ olarak adlandırılan yazılımı, açık kaynak çalışması altında yönetmek için tasarlanmış açık ağ oluşturma bileşenleri konusunda bulut ortağı Microsoft ile birlikte ilerleyeceğini açıkladı.

Cisco ağ oluşturma girişiminin temel taşı, programlanabilir bir yonga mimarisi ile ağ yönlendirici portföyünü genişletmeyi hedefleyen “Silicon One” mimarisidir. Makine öğrenimi ve diğer iş yükleri için internet performansını artırmanın yanı sıra şirket, çip şablonunun ağların nasıl kurulup işletildiğini kolaylaştırmaya yardımcı olacağını söyledi.

Girişim, üreticilerin ağdaki tıkanıklıkları nasıl ele aldıklarını yansıtırken, ham bilgi işlem gücü ve depolama veri odaklı uygulamaları yönetmek için katlanarak büyüyor.

Bu arada Cisco yaptığı açıklamada ağ anahtarları ile yükselen kurumsal bant genişliği talebinin ağırlığının altında olan yönlendiriciler arasındaki bağlantılara kapasite katacak silikon fotonik teknolojilerine yatırım yaptığını da söyledi. Şirket, internet yapı taşlarının ayrıştırılmasının ve fotonik ara bağlantıların eklenmesinin maliyetin, güç tüketiminin ve alanın azaltılmasına yardımcı olurken performansı artırırken gerçek zamanlı uygulamalar için gecikmeyi azaltacağını belirtti.

Yönlendirici donanımı ve ağ işletim sistemi, yeni çıkan makine öğrenmesi, IoT ve diğer uç uygulamalar ve hizmetler için daha geniş olan 5G kablosuz boru hattını kullanmaya çalışıyor. Programlanabilir silikon bazlı yeni bir yönlendirici serisi, hizmet sağlayıcıların veri üreten uç uygulamaları yönetmek için ağları ölçeklendirmelerine izin verirken, performans ölçeklendirme performansı sağlıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up