Haberler

Qualcomm, AR ve VR cihazları için 5G bağlantılı XR2 platformunu duyurdu

0

Çok sayıda VR ve AR cihazına güç veren şirketin daha önceki XR1 platformu piyasada kalmaya devam edecek. Yeni platform, artık ana kullanıcılar için Qualcomm’un XR platformu olarak markalanırken, XR2 daha ​​önce hiç olmadığı kadar deneyimlenebilecek bir sonraki seviyedeki özellikleri göstermeyi amaçlıyor.

Qualcomm, AR ve VR cihazları için 5G bağlantılı XR2 platformunu duyurdu

XR2, şirketin 5G modemini bir araya getiriyor ve AI, örneğin geçiş HoloLens tarzı karma gerçeklik ve daha yumuşak bağımsız VR deneyimleri için yedi kameraya kadar destek veriyor. Bu kurulumu kullanarak XR2, 26 noktalı iskelet eli takibi ve doğru çevresel haritalama özelliği sunuyor.

XR2, saniyede 90 kare hızında 3K çözünürlüğe sahip ekran panellerini ve tüm bu panellerin gecikmesini çok düşük tutmak için özel silikon kullanarak, saniyede 60 kare hızında 8K 360 derecelik videoları destekliyor.

XR2, saniyede 60 oranında çerçeve yenileme hızı ile 8K grafik desteğine sahip. Bu, donanım üreticilerinin, 7680 piksel x 4320 piksele kadar bir çözünürlüğe sahip ekranlardaki AR ve VR sistemleri kurabilecekleri anlamına geliyor.

Keskin ekranlardan daha fazlası

XR2, göz izleme için yedi kameraya kadar destekleniyor. Kulaklıklar bu kameraları, yalnızca kullanıcının bakacağı doğrultuda tutmak için değil, aynı zamanda bir video oyun kumandası gibi tutulabilecek herhangi bir aksesuarı ve el hareketlerini tutmak için de kullanabiliyor. 

XR2 ayrıca Qulacomm mühendislerinin işlemeyi hızlandırmak için eklediği tümleşik bir bilgisayarlı görüntü modülü kullanarak görüntüleri analiz ediyor. Bilgisayar görüş modülü ise bir Hexagon dijital sinyal işlemcisi ile eşleştirildi. 

Qualcomm, XR2 destekli kulaklıkların görsel-işitsel içeriği daha etkileyici hale getirmesi ve ses aktivasyonu gibi özellikler sağlaması gereken “3D” surround ses üretmesine izin vereceğini söyledi.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up