Haberler

Microsoft’un yeni güvenlik inovasyonları Ignite 2019’da

0

Microsoft’un yıllık teknoloji liderleri ve uygulayıcıları buluşması olan Microsoft Ignite’te ABD’li yazılım devi güvenlik, uyumluluk ve kimlik konusundaki vizyonlarını açıkladı ve Azure, Microsoft 365, Office ve Microsoft Defender ATP’de 10 büyük güvenlik duyurusu belirledi.

Microsoft Azure, çeşitli güvenlik ve uyumluluk hizmetleriyle geliştirildi
  • Azure Sentinel şimdi güvenlik analistlerine Citrix, Barracuda ve Zscaler gibi farklı kaynaklardan veri toplama konusunda yardımcı olacak yeni koleksiyonerler içerecek. Ayrıca Microsoft, analistlerin güvenlik olaylarına öncelik vermesine yardımcı olmak için makine avı sorgulamaları ve makine öğrenmeye dayalı tespitler yayınlıyor.
  • Azure AD yakında kimlikleri buluta taşımak için hafif bir aracı olan Azure AD Connect Cloud hazırlığına sahip olacak. Şirket, legacy-auth tabanlı uygulamalara erişimi geliştirmek için Akamai, Citrix, F5 Networks ve Zscaler gibi ortaklarla birlikte çalışacak. Ayrıca Azure AD’nin MyApps portalı da yeniden tasarlandı.
  • Azure Güvenlik Merkezi artık IaaS’ta kapsayıcılar ve SQL için yanlış yapılandırmaları ve tehditleri tanımlamak için yeni özellikler sunuyor. Güvenlik Merkezi ayrıca sanal makineler için güvenlik açığı değerlendirmesi sağlıyor; ortakların güvenlik uyarılarıyla entegrasyon ve iyileştirme için hızlı düzeltmeler.
  • Microsoft Authenticator şimdi Azure Active Directory (Azure AD) ücretsiz planında kullanıma sunuldu. Şirket, Çok Faktörlü Kimlik Doğrulamayı (MFA) dağıtmak, kimlik avı ve diğer kimlik tabanlı saldırı riskini yüzde 99,9 azalttığını söylüyor.
  • Azure Güvenlik Duvarı Yöneticisi’nde kullanıcılar, birden fazla güvenlik duvarı örneğini yönetebiliyor. Microsoft şu anda yeni güvenlik duvarı dağıtım topolojileri için destek oluşturma konusunda çalışıyor.
Microsoft 365 ve Office
  • Microsoft 365, güvenlik ekiplerinin bir kuruluştaki tehditleri algılamasına ve gidermesine yardımcı olmak için yeni bir içeriden risk yönetimi içeriyor. Bu yeni çözüm, geleneksel yöntemlerin kaçıracağı gizli kalıpları tanımlamak için İK sistemleri gibi üçüncü taraf sinyalleriyle birlikte kullanıyor.
  • Microsoft 365’in uyum merkezi artık kullanıcıların hassas bilgi türleri veya sektör düzenlemelerine göre kategorilere ayrılmış veri sınıflandırmalarını görüntülemelerine olanak sağlıyor. Kullanıcılar ayrıca müşteri kayıtları ve İK verileri gibi bir kuruluşa özgü sınıflandırıcıları eğitmek için makine öğrenmesinden ve mevcut verilerden yararlanabiliyor.
  • Microsoft Compliance Score, düzenleyici karmaşıklığı basitleştirmek ve riski azaltmak için Microsoft 365 yapılandırma ayarlarını genel düzenlemelere ve standartlara eşliyor. Sürekli izleme ve önerilen eylemler sağlıyor.
  • Office Uygulama Görevlisi, potansiyel olarak zararlı Word, Excel ve PowerPoint dosyalarına karşı donanım düzeyinde ve konteyner tabanlı koruma sağlıyor. Ayrıca bir belgenin kötü amaçlı veya güvenilir olup olmadığını belirlemek için Microsoft Defender ATP’den yararlanıyor.
Microsoft Defender ATP
  • Microsoft Defender Gelişmiş Tehdit Koruması, MacOS desteği de dahil olmak üzere yeni özellikler sunmak üzere genişletildi. Microsoft ayrıca Linux sunucuları için destek eklemeye çalışıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up