Haberler

IDC, SDC güvenliği için Trend Micro’yu seçti

0

Yeni bağımsız “Dünya Çapında Yazılım Tanımlı Hesaplama İş Yükü Güvenlik Piyasası Payları” raporuna göre Trend Micro, 2018’deki en yakın rakibinin neredeyse üç katına çıkarak yüzde 35,5 pazar payına ulaştığını ortaya koydu.

IDC, SDC güvenliği için Trend Micro’yu seçti

Trend Micro ANZ teknik direktörü Mick McCluney, “On yıl önce kuruluşların bulut ortamlarını ve yazılım tanımlı veri merkezlerini korumak için çok katmanlı güvenliğe ihtiyaç duyacağını tahmin ettik.” diyerek öngörü ve yeniliklerinin pek çok müşteri tarafından tanındığını ve Global analiz firması IDC tarafından 2018 pazar payında 1. sırada yer aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Firma, SDC’yi raporda tanımlıyor çünkü SDC teknolojileri genellikle kamuya açık veya özel bulutlar bağlamında kullanılıyor. SDC bulutsuz ortamlarda kullanıldığı gibi özellikle sanallaştırılmış veya kaplanmış ortamlarda da uygulanabiliyor.

Bu ürünler, sistemin iş uygulamaları ve sunuculardaki verileri tehlikeye atabilecek kötü amaçlı yazılımlar çalıştırmamasını sağlayarak hedeflerine ulaşıyor.

IDC program başkan yardımcısı, Trend Micro’nun yıllardır AWS, Azure ve Google Cloud Platform ile sıkı entegrasyon sunan, sanal, genel bulut ve konteyner ortamları için SDC iş yükü koruma özelliklerini sürekli olarak geliştirdiğini söyledi. Trend Micro’nun bu pazardaki baskın oyuncu olduğunu ekledi.

Bu süre zarfında gerçek zamanlı güvenlik çalışan uygulamalara dahil edildi ve Trend Micro, konteyner görüntülerinin çalışma öncesi taraması da dahil olmak üzere DevOps boru hatlarına sorunsuz bir şekilde koruma sağlamak için otomasyona ve kod olarak güvenliğe odaklandı.

Bu gelişme, e-posta, ağ, uç nokta, sunucu ve bulut iş yükleri arasında verileri ilişkilendiren ve aksi takdirde farkedilmeyecek kötü amaçlı etkinlikleri belirlemek için Ağustos ayındaki XDR sürümüyle devam etti. Trend Micro, Ekim ayında güvenlik duruş yönetimi lideri Cloud Conformity’nin satın alınmasıyla bu yetenekleri daha da geliştirdi.

Bu ay Trend Micro, müşterilerin veri merkezi, IaaS, konteynerler, depolama ve sunucusuz mimarilerdeki güvenlik sorunlarına yönelik bir bulut güvenlik hizmetleri programı olan Trend Micro Cloud One’ı başlattı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up