Haberler

Intel, yarının bilgisayarlarına yüksek hızlı 5G yongaları oluşturmak için MediaTek ile birlikte çalışıyor

0

Intel Corp., yarının kişisel bilgisayarlarında ultra hızlı internet bağlantılarını sağlamayı amaçlayan 5G modem yongaları oluşturmak için Tayvan merkezli fabless yarı iletken üreticisi MediaTek Inc. ile bir araya geldi.

Intel ve MediaTek yarının bilgisayarlarına yüksek hızlı 5G yongaları oluşturmak için güçlerini birleştirdi

Bu hafta duyurulan ortaklık, başlangıçta dizüstü bilgisayarlara odaklanacak. Intel, planlanan 5G modemleri için “çözüm spesifikasyonunu” tanımlarken Tayvan merkezli MediaTek, ürün geliştirme ve üretime başlamaya hazırlanıyor. Pazara girişte Intel, işletim sistem sürücüleri geliştirerek aygıtlarını yongalarla uyumlu hale getirmek için bilgisayar üreticileriyle birlikte çalışacak.

5G, mevcut taşıyıcı altyapısından 10 ila 100 kat daha hızlı bağlantı sağlayan bir dizi teknolojiyi tanımlar. Bu ekstra taşıma kapasitesi uygulama geliştiricilerin, kullanıcıların bilgisayarlarından ağ üzerinden buluta daha fazla işi boşaltmalarına olanak sağlayacak ve bu da yeni türden hizmetler sağlayacaktır.

MediaTek ile ortaklık, Intel’in PC stratejisinde önemli bir boşluğu dolduruyor. Modem işini bu yıl 1 milyar dolarlık bir anlaşmada Apple Inc.’e sattıktan sonra Intel’in gelecekteki bilgisayarların ihtiyaçlarını karşılayacak 5G çipi kalmadı. Tayvan merkezli MediaTek, 2018’den bu yana 8 milyar dolara yakın geliri olan ve yalnızca Intel’le işbirliğine katılacak çok fazla mühendislik kaynağı getirmeyen, aynı zamanda dünyanın ilk entegre 5G yonga setine sahip, önemli bir modem yonga tedarikçisi.

Tayvanlı firmanın da ortaklık kazanacak çok şeyi var. PC işlemcilerin baskın tedarikçisi olarak konumunu güçlendiren Intel, MediaTek’in silikonunu, şirketin bugün ulaştığından daha fazla cihazda almasına yardımcı olabilir.

İşbirliği yoluyla geliştirilen ilk 5G yongalarının 2021’in başlarında Dell Technologies Inc. ve HP Inc.’den dizüstü bilgisayarlar ile gönderilmesi bekleniyor. İki donanım üreticisi de Intel’in yeni başlatılan Project Athena’sına katılıyor. Project Athena, ortalama bir iş günü tek bir şarjla dayanabilecek daha parlak, daha verimli dizüstü bilgisayarların geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlayan bir girişim.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up