BÜYÜK VERİHaberler

Splunk, genişletilmiş veri erişimi ve gerçek zamanlı akış işleme sunuyor

0

Büyük veri analitiği şirketi Splunk Inc., yeni Veri Yapı Arama ve Veri Akışı İşlemcisi yeteneklerinin, Data-to-Everything Platform’un şirket içi ve bulut sürümlerinde mevcut olduğunu duyurdu. 

Splunk, genişletilmiş veri erişimi ve gerçek zamanlı akış işleme sunuyor

Oluşturulduğu gibi birden fazla kaynaktan yüksek hızlı ve yüksek hacimli veriler toplayan Splunk DSP, bu bilgileri içgörülere dönüştüren ve sonuçları Splunk arayüzü içinde sunan gerçek zamanlı bir akış işleme aracıdır.

Las Vegas’taki yıllık .conf19 etkinliğinde ilan edilen Splunk DFS, birden fazla büyük veri kümesinden gelen bilgileri tek bir görünümde bir araya getirerek veri analitiği deneyimlerini hızlandırmak ve kolaylaştırmak için tasarlandı. Splunk DFS, birden çok veri deposu işleten ve ihtiyaç duydukları bilgileri her zaman bulamayan kuruluşlar için daha güçlü bir arama aracıdır.

Şirket buradaki fikrin, analistlerin veya diğer işletme profesyonellerinin görüş almalarını ve kritik iş kararlarını daha hızlı bir şekilde almalarını sağlamak olduğunu söyledi. DSP, işletme bilgilerini korumak için hassas verileri de gizleyebiliyor.

DFS ve DSP ile Splunk, bir adım öne çıkarak veride ne olduğunu bilmekten, bu verilerin fiili işlenmesine doğru ilerliyor. Gelecek nesil uygulamalarını çalıştırmak için daha büyük ve daha derin tümleşik yığınlar isteyen CIO’lar ve CTO’lar için Splunk değer teklifini güçlendiriyor.

Yeni özellikler, işletmeler tarafından gerçek zamanlı olarak veri aramak, ilişkilendirmek, analiz etmek, izlemek ve raporlamak için kullanılan Splunk’ın Data-to-Everything Platform’una eklenen birkaç yeni özellikten sadece ikisi.

Splunk ayrıca Ağustos ayında 1,05 milyar dolarlık bir rekorla bulut uygulama izleme şirketi SignalFX Inc.’i satın almasıyla ilgili bazı güncellemeler yayınlıyor.

SignalFX, gerçek zamanlı bulut izleme, tahmine dayalı analitik ve işletmelerin bilgi teknolojisi sistemlerinin sağlığına dikkat etmelerini sağlayan diğer hizmetler sunuyor ve bu özellikler şimdi Splunk Cloud platformuna entegre edildi. Entegrasyon, DevOps ekiplerinin BT sistemleri ile tespit ettikleri herhangi bir sorunun kök neden analizini gerçekleştirmesini sağlayacak ve bu durumun ortaya çıkacak sorunları düzeltmek için gereken zamanı hızlandırmaya yardımcı olacak.

Splunk, kritik BT ve iş hizmetlerinin sağlık ile kilit performans göstergelerinin ve bunlara güç sağlayan altyapının görünürlüğünü sağlamaya yardımcı olan BT Servis İstihbarat AIOps platformunu da güncelledi. Yeni özellikler arasında VMware vSphere Monitoring, multicloud izleme ve Windows, Unix ve Linux için gelişmiş izleme bulunuyor. Bu geliştirmeler, müşterilerin hem fiziksel hem de sanal BT ortamlarındaki her türlü sorunla ilgili uyarılar almasını ve sorunlarını gidermesini sağlıyor.

Gelişmiş yangın modellemesi: Zonehaven

En önemlisi de Splunk, Zonehaven adındaki bir girişime yaptığı önemli bir yatırım olduğunu açıkladı. Yatırım, Splunk’ın yeni başlattığı Splunk Ventures Social Impact Fund ile gerçekleşti.

Zonehaven, orman yangını analizini yapan ve nereye yayılacağını tahmin etmeye çalışan bulut tabanlı bir analitik uygulaması satıyor. Platform, itfaiye birimleri ve acil durum müdahale kuruluşları tarafından kullanılıyor ve yangınlarla mücadele için tahliye ve stratejilerin planlanması konusunda yardımcı olabilecek “gelişmiş yangın modellemesi” yapmak için gerçek zamanlı hava durumu verilerini kullanıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up