Haberler

Intel, ırk ve cinsiyet ödeme açığı istatistiklerini halka açık olarak paylaşacak

0

Ödeme boşlukları yaygın bir sorundur ve teknoloji endüstrisinde özellikle de AI’da yaygındır. 

Intel, ödeme açığı istatistiklerini halka açıyor

Amerika Birleşik Devletleri Eşit İstihdam Fırsatı Komisyonu’nun (EEOC) öncülüğünü yaptığı program, gerçek verilerle ilgili netlik kazanmaya yardımcı olma amacını taşıyor. Sonuçların yayınlanması zorunlu olmadığı programda Intel, verilerini gönüllü olarak halka açıklıyor. 

EEOC daha önce ırk ve cinsiyet hakkında veri toplamış ancak herhangi bir ücret ödememişti. 2019, işverenlerin tazminat verisi sunmaları gereken tek yıl olacak. Örgüt, işletmelerin kendileri tarafından sağlanan verileri toplamanın beklenenden 15 kat daha pahalı olduğunu söylüyor.

Intel, Labor Department ile azınlıklara yönelik ödeme ayrımcılığı için 5 milyon dolar ödemek üzere bir anlaşmaya vardı. Associated Press, “Anlaşmanın bir parçası olarak, ABD’li işçilere mühendislik pozisyonlarında gelecek beş yıl boyunca 3.5 milyon dolar geri ödeme yapacak ve faiz düzeltmeleri de yapacak.” dedi. 

EEOC’ye gönderilen raporlar muhtemelen daha ayrıntılı olacak ve zor verilere odaklanacak. Intel’in daha fazla şeffaflık kazanması, diğer şirketlerin daha ayrıntılı olmasına ve ödeme verilerini kendi kamu çeşitliliği raporlarına dahil etmelerine neden olabilir.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up