Haberler

Google, USB-C titan güvenlik anahtarı oluşturmak için Yubico ile bir araya geldi

0

Google artık çok sayıda USB-C cihazına sahip kişilere hitap edecek yeni bir güvenlik aracına sahip. Şirket bir USB-C konektöre sahip olan Titan güvenlik anahtarının yeni bir versiyonunu duyurdu ve Google mağazasından 40 dolara satışa sundu.

Google, USB-C titan güvenlik anahtarı oluşturmak için Yubico ile bir araya geldi

Anahtar, üç ana masaüstü işletim sistemiyle (Chrome OS, macOS, Windows) ve Android ile uyumlu. Ancak iOS kullanıcıları YubiKey 5Ci gibi Lightning özellikli bir anahtara ihtiyaç duyacak. Ek olarak Google, yeni anahtarın mevcut iki Titan anahtarında bulunan aynı güvenli donanım ve ürün bilgisine sahip olduğunu söylüyor.

Bu anahtarlar da diğerleri gibi FIDO uyumlu yani 1Password gibi şifre yöneticilerinin yanı sıra Dropbox, Facebook ve Twitter gibi web siteleriyle de çalışıyor. Yapılması gereken tek şey anahtarı cihaza takmak ve kimliği doğrulamak. Güvenlik anahtarı ayrıca Google’ın Gelişmiş Koruma Programına kaydolmak isteyenler için de oldukça kullanışlı. 

Fiziksel güvenlik anahtarlarına aşina olmayanlar için güvenlik anahtarlarının çevrimiçi korumanın en etkili yollarından biri olduğunu söylemek mümkün. 2018’de Google, 85 bin çalışanının güvenlik anahtarlarını kullandıkları bir uygulama başlattı. O zamandan beri şirket başarılı bir kimlik avı saldırısının tek bir örneğine rastlamadığını söyledi. 

Google ayrıca satın alınabilecek iki ürün olarak Bluetooth ve USB-A Titan Security Key paketini de sunuyor. 

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up