Haberler

Microsoft, çift ekranlı Surface teknolojisini ortaya koyuyor

0

Bir kitap gibi ortadan açılabilen iki 14.2 santimetre ekran, Microsoft Windows yerine Google’ın Android’ini kullanan küçük bir tablet cihazı oluşturmak için açılabiliyor.

Microsoft, çift ekranlı Surface teknolojisini ortaya koyuyor

Her iki ekran, not alma uygulaması çalıştırırken kullanıcının arama yapmasına izin vermek gibi aynı anda farklı uygulamaları çalıştırabiliyor.

360 derecelik bir menteşe ise ekranların koruyucu bir kılıf oluşturmak üzere birbirine kapanmasını veya avuç içi tutucusu olarak kullanılmak üzere geriye katlanmasını sağlıyor.

Telefon yatay moda geçerek bir dizüstü bilgisayar gibi veya oyun kumandası gibi klavye ve ekran düzeni şeklinde kullanılabiliyor.

Her ne kadar arama alabilse de Microsoft’un kişisel teknoloji kategorisindeki yeni bir kategori olan cihazın, bir telefon değil “Surface” olduğunu unutmamak gerekiyor.

2020’nin sonlarında satın alınabilecek Surface Duo, Microsoft’un yıllık donanım etkinliğinde Surface Earbuds (kablosuz kulak içi kulaklık) ile birlikte tanıtıldı.

Microsoft’un Apple’ın AirPod’lerine cevabı gibi görünen Surface Earbuds, kulaklıkların dış tarafındaki düz disklere sahip olup, hareket kontrolüne cevap veriyor. Böylece kullanıcı ses seviyesini değiştirebilir veya dış yüzeyi vurarak sesi duraklatabiliyor. Surface Earbuds’ın paketinde kulaklık çiftleri ve onları şarj eden bir hazneyi içeriyor. Office 365 aboneliğine sahip kullanıcılar ayrıca Powerpoint sunumlarını yönlendirmek için Surface Earbuds’ı ses kontrolü olarak kullanabiliyor.

Microsoft ayrıca sadece 5.6 milimetre kalınlığında iki ekranlı bir dizüstü bilgisayar olan Surface Neo’nun detaylarını da ortaya koydu. Surface Neo, kimyasal olarak güçlendirilmiş Gorilla Glass koruyucu bir tabaka ile çevrili. Ayrıca Intel Lakefield işlemci üzerinde çalışan ve Windows 10X adı verilen yeni bir Windows sürümüne sahip olacak.

Etkinlikte Microsoft tarafından başlatılan diğer teknolojiler arasında Surface Pro X, 2’si 1 arada dizüstü bilgisayar ve ayrılabilir ekranlı bir tablet de mevcuttu. Ayrıca halihazırda kullanımda olan Surface Laptop 3 ve Surface modelleri için güncellemeler de yapıldı.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up