5G & İLETİŞİMHaberler

VMware gelecekteki büyüme için AI, 5G ve IoT’ye güveniyor

0

Kurumsal yazılım şirketi VMware Inc., Ağustos ayında bulut platformu şirketi Pivotal Software Inc.’i 2.7 milyar dolara satın almak üzere bir anlaşma yaptığını açıklamıştı. VMware CEO’su Patrick Gelsinger Salı günü şirketin Barselona’daki yıllık konferansında yaptığı açıklamada VMware’in bulut teklifini genişletmesini sağlayacak olan anlaşmanın yıl sonuna kadar kapanacağını duyurdu.

VMware gelecekteki büyüme için AI, 5G ve IoT’ye güveniyor

VMware CEO’su Patrick Gelsinger, Calcalist’e bir röporta verdi. Şirketin yazılımı, HP, Lenovo, IBM, Amazon, Microsoft ve SAP gibi çeşitli satıcılarla çalışabiliyor. Şirketin teknolojisi, ana şirketi olan Dell’in rakiplerinin birçoğuyla işbirliğine olanak tanıyor ve ilk uzmanlık alanı olan sanallaştırmadan genişlemesine rağmen sadece altyapı sektöründe çalışıyor.

VMware’ın bir uygulama şirketi olmadığını ancak işlerini yürütmek için gereken temeli sağlayan başka bir şirket olduğunu söyleyen Patrick Gelsinger, “Bizim için önemli olan, 200 bin ilgili insanın bizi tanıyacak ve bize güvenecek olmasıdır.” şeklinde konuştu.

Dell’in 2016 yılında EMC’yi satın aldığında VMware’in birçok spekülatif mülkiyeti, asıl amacıydı. EMC bugün 66,7 milyar dolarlık sahip olduğu piyasa sermayesiyle neredeyse Dell’in piyasa sermayesini iki katına çıkardı. Üstelik Dell ile EMC’nin hisse senedi değerine büyük katkı sağlıyor. 

Gelsinger, VMware’in Dell-EMC için çok önemli olduğunu vurguladı. Şirketin yıllık büyüme hedefinin yüzde 12 olduğunu söyleyen Gelsinger, her çeyrek tahminlerini geçtiklerini ve gelir tahminlerini değiştirmek istemediklerini belirtti.

Gelsinger’ın açıklamasına göre VMware, operasyonlarını genişletmek için yapay zeka, 5G ve IoT gibi alanlara güveniyor. Sadece 10 yıl süren bir başlangıçtan söz eden CEO, şirketin bu sektörlerden büyük gelir elde edebileceğini söyledi. 5G için asıl devrim aygıtlar için olacak ve VMware bunun için bir platform sağlayacak.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up