Haberler

Turnitin, öğrenci hilelerini tespit etmek için makine öğrenimi kullanıyor

0

Çevrimiçi intihal denetleyicisi Turnitin, dijital çağda okullara ve üniversitelere yapılan sunum ve tezlerin neredeyse önemli bir parçası. Akademik tez ve sunumların özgün olduğundan emin olmak için Turnitin ve Avustralya Deakin Üniversitesi’nden araştırmacılar AI ve ML’yi araştırmalarına dahil etmeye karar verdi.

Turnitin, daha iyi bir makine öğrenme tahmin modeli geliştirmek için kullanıyor

Araştırmacılara göre türünün ilk kantitatif ampirik çalışması olan AI ve ML, Turnitin’in kontrat hile tespit oranlarını artırabilir.

Çalışmanın bir parçası olarak 24 deneyimli markör, 14 orijinal ödev ve 6 intihal sitesinden satın alınan 20 öğrenci ödevini değerlendirmek için Turnitin Yazarlık Araştırma aracını kullandı.

Tüm hile vakalarının yüzde 59’unu tespit eden Turnitin’in AI ve ML tespitleri mükemmel olmamasına rağmen daha akıllı hile tespitleri için doğru yönde bir adım. AI ve ML kullanılmadığında sistem sadece intihal örneklerinin yüzde 48’ini tespit edebildi.

AI ve ML sistemleri, cümle karmaşıklığını, cümle uzunluğunu ve diğer stilometreleri, ayrıca oluşturulan ve en son değiştirilen tarih gibi belge bilgilerini analiz edebildi.

Deakin Üniversitesi’ne göre potansiyel olarak tespit oranlarını iyileştirmenin yanı sıra makine öğrenimini kullanan yazar analizi yaklaşımları, hile konusunda farkındalık yaratma ve şüphelerini daha ileri götürmek istiyorlarsa etkili bir şekilde kanıt sağlama açısından da yararlar sunuyor.

Yazar Araştırması, tespit sürecinde bir öğrenci tarafından yapılan tüm çalışmaları bir araya getirerek kanıtların kilit noktalarının hızlı bir şekilde taranmasını sağlayıyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up