BÜYÜK VERİHaberlerİŞ ANALİTİĞİ

GlobalData: Verilerinizden en iyi şekilde yararlanın veya pazar durumunuzu riske atın

0

Veri ve analitik firması GlobalData, veri zenginliğinden harekete geçirilebilir görüler elde edemeyen kuruluşların, çeşitli veri setlerini kullanan rakiplerine karşı müşterilerini ve pazar yerlerini kaybetme riskine sahip olduğunu söylüyor.

Veri setlerini kullanma yetenekleri, eyleme geçirilebilir bilgiler elde etmenin en önemli unsuru

Şirketin son raporuna göre Big Data, bugünün dijital ekonomisi, hem şahıslar hem de şirketler tarafından bolca üretilen ve yüz binlerce metrekareyi kapsayan geniş veri merkezlerinde depolanan verilerle destekleniyor. Bu veriler doğru şekilde kullanılırsa önemli değer üretebilen yeni verilere ulaşmayı beraberinde getirir.

GlobalData analistleri, verilerdeki önemli büyümenin akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazların yaygınlığı, sosyal medyanın yaygın kullanımı ve Nesnelerin İnterneti’nin (IoT) yaygınlaşması da dahil olmak üzere teknoloji eğilimlerinin bir birleşiminin sonucu olduğunu belirtiyor. Bu eğilimlerin etkisinin, mobil geniş bant veri trafiğinin yüzde 28 oranında büyüyen video ile 2018-2020 yılları arasında yıllık yüzde 25’lik bir bileşik büyüme hızında olması bekleniyor.

Analistler, işletmeler için zorluğun veri toplamak ve çıkarmak olmadığını, günlük olarak biriktirilen bilgi haznesinden eyleme geçirilebilir bilgiler elde etmek olduğunu söylüyor. Bu bilgileri elde etmek, büyük veri teknolojilerinin geldiği noktadaki analizlere göre özellikle insan davranışı ve etkileşimleriyle ilgili kalıpları, eğilimleri ve ilişkileri açığa çıkarabilecek son derece geniş, çeşitli veri setlerini kullanma yetenekleriyle mümkün.

GlobalData’ya göre büyük verilerin gücünden faydalanabilecek firmalara sunulan fırsatların açık ve geniş ancak hepsine uyan tek bir çözüm bulunmuyor. Bunun yerine işletmelerin yaklaşımlarını kendi özel gereksinimlerine uyarlamaları ve olayları kullanmaları gerekiyor.

Comments

Comments are closed.

Login/Sign up